Nederland

Ruffneck

#9 in DDance Artist Top 1000

Dank voor je bezoek aan de pagina van Ruffneck! Met jouw bezoek beïnvloed je de positie van Ruffneck in de DDance Artist Top 1000. Help mee om Ruffneck hoger in de lijst te krijgen door de link http://ddance.nl/dj-ruffneck op zoveel mogelijk websites, forums, Facebook, Twitter en dergelijke te plaatsen!

Ruffneck

Patrick van Kerckhoven is DJ Ruffneck. Hij begon in de jaren '80 met het draaien in clubs. In 1989 brengt hij het nummer Future House uit. Ook brengt hij onder andere namen nummers uit. Zijn muziek wordt steed populairder in de clubs en discotheken. In 1993 start hij zijn eigen platenlabel Ruffneck Records. Onder de naam Ruffneck vs. Juggernaut had hij in 1997 met het nummer Ruffneck Rules Da Artcore Scene zijn enige Top 40 hit. Er ontstaan conflicten over de royalties van deze single en Ruffneck Records gaat failliet. In 1998 start hij twee nieuwe labels op. De gabber scene werd minder populair en daarom veranderde Ruffneck zijn stijl in drum 'n bass. Dit zorgde ervoor dat hij in 2000 op het Lowlands festival stond.

Echte naam

Patrick van Kerckhoven

Ruffneck staat onder andere op de albums Masters Of Hardcore In The Mix volume III, Ophidian - Between the Candle and the Star, Harmony of Hardcore 2013 mixed by Tha Playah & Panic, Hardcore The Ultimate Collection 2013 Volume 1, Qore 3.0, Hardcore Top 100 Best Of 2012 en De Beukplaat 10.

Singles