Geplaatst op 1 november 2010

DDance.nl interview met John O'Callaghan

DDance.nl interview met John O'Callaghan

In de lijst van de DJ Mag Top 100 2010 staat John O'Callaghan momenteel op nummer 33. Hij is dit jaar gestart met zijn label Subculture en heeft onlangs de compilatie cd 'Subculture 2010' uitgebracht. Voor DDance.nl was het tijd voor een gesprekje met de Ierse DJ en producer John O'Callaghan.

Je compilatie album 'Subculture 2010' is net uit. Hoe heb je al deze tracks bij elkaar verzameld?
Door de geweldige mensen bij Armada, die een mooie bundel samengesteld hebben voor mij en ook door verzoeken van mijn collega producers die zo vriendelijk waren een aantal exclusieve producties voor mij te maken. Het was een grote verzameling nummers om uit te kiezen!

Nu je begin dit jaar je label Subculture gestart ben, heb je het veel drukker gekregen?
Natuurlijk, we moeten heel hard werken om goede muziek te vinden en alles zo in te plannen dat het voor iedereen past. Het is erg spannend om deel uit te maken van een groeiend label en we hebben veel steun van de grote trance communities. Er zijn veel labels die niet specifiek de klassieke trance sound benadrukken dat ik ken en van houdt, daarom vind ik het een eer om deze sound te mogen voortdrijven.

Wat doe je het liefst: optreden of produceren?
50/50 !

Je tweede artiestenalbum 'Never Fade Away' is alweer anderhalf jaar uit, heb je al plannen voor een opvolger?
Ja, daar ben ik mee gestart. Ik hoop dat de release daarvan in mei 2011 is. Ik heb nog geen naam, maar wel een aantal gave tracks die in de maak zijn.

Je reist de hele wereld over, maar wanneer kom je naar Nederland?
We hebben een paar dingen opgesteld voor 2011, maar nog niets is bevestigd. Ik hoop snel!

Op je tracks zijn veel verschillende artiesten te horen. Met welke zanger of zangeres zou je graag nog willen samenwerken?
Jes Brieden hoop ik ooit.

Heb je tegenwoordig nog tijd voor andere zaken buiten de muziek om?
Heel weinig, maar ik probeer mijn best te doen. We hebben een nieuwe baby in ons gezin, dus heb ik ook veel plezier om tijd door te brengen met mijn verloofde. Het is moeilijk om tijd te vinden, maar ik maak er het beste van als ik tijd heb.

Wat zijn je plannen voor de vakantie in de winter?
Mijn vakantie wordt gecombineerd met WMC 2011. Ik heb niet echt een vakantie, met deze baan ben ik 7 dagen per week aan het werk ;)