Girona, Spanje

Sak Noel

#41 in DDance Artist Top 1000

Dank voor je bezoek aan de pagina van Sak Noel! Met jouw bezoek beïnvloed je de positie van Sak Noel in de DDance Artist Top 1000. Help mee om Sak Noel hoger in de lijst te krijgen door de link http://ddance.nl/sak-noel op zoveel mogelijk websites, forums, Facebook, Twitter en dergelijke te plaatsen!

Sak Noel

Sak Noel maakt zijn eerst stap naar de muziekwereld tijdens zijn tienerjaren. Hij wordt beïnvloed door de elektronische sounds uit het begin van de 21e eeuw. Na optredens in verschillende club, start hij samen met zijn beste vriend zijn eigen bedrijf Moduga.com. Via zijn bedrijf zorgt hij voor diverse muziekproducties voor artiesten, clubs en ook zijn eigen nummers. Dat doet hij als lid van Mak@Sak featuring Xana. Met deze groep treed Sak op in zijn eigen land Spanje op feesten die ook georganiseerd worden door Moguda.com.

Tijdens het succes van deze feesten, word het jaarlijks terugkerend event Moguda Dance Festival opgezet. Door dit festival groeit zijn naamsbekendheid en op deze manier groeit Sak uit tot een van de meest bekende gezichten van Moguda.com, samen met zangeres Xana.

Sak Noel zorgt ervoor dat zijn bedrijf in goede banen geleid wordt en zorgt voor reclamespots, video trailers, flyer ontwerpen, radiospots, radioshows en videopresentaties die hij zelf bewerkt. Hij is goed in staat om alle aspecten van het nachtleven te domineren en hij wordt zelfs videoclip director voor zichzelf en andere artiesten.

Loca People

Zijn meest recente werk, Loca People (What The Fuck), is een goed voorbeeld van hoe veelzijdig Sak Noel is. Naast de muziek en tekst, zorgt hij ook voor de videoclip. De vocalen op deze plaat zijn van de Nederlandse Esthera Sarita. Ze ontmoet Sak in de zomer van 2010 in zijn studio, waar ze was omdat haar collega uit de bar waar ze in de zomer werkt, een liedje op wilde nemen. Ze raken aan de praat en Sak vindt haar accent wel wat hebben en vraagt haar om wat teksten in te spreken voor Loca People dat hij al bedacht heeft. In november 2010 wordt het nummer afgemaakt en uitgebracht. Sak en Esthera treden op en uiteindelijk wordt het nummer in het voorjaar in diverse landen opgepikt. In landen als Polen, Cyprus, Spanje belandt de plaat op de 1e plek in de hitlijsten. Ook in Nederland haalt het nummer in juli 2011 de nummer 1 positie van de Nederlandse Top 40.

Interview

In juni  heeft Sander van DDance.nl een interview met Sak Noel. Het interview is hier te lezen.

In december 2011 verschijnt Sak's tweede single Paso (The Nini Anthem). Geheel in dezelfde stijl als de eerste, zijn de verwachtingen hoog. Op deze track zijn de vocalen van de Sloveense vocaliste Viva Blahovic te horen.

In de zomer van 2012 verschijnt Where (I Lost My Underwear). Deze track is in Nederland niet aangeslagen, maar haalt in augustus meer dan 700.000 views op Youtube.

Interviews

interview met Sak Noel en interview met Esthera Sarita.

Sak Noel staat in totaal met 2 hits in de DDance Top 40. Dit zijn op chronologische volgorde:
Loca People (La Gente Esta Muy Loca) (What The Fuck) (#1, 2011)
Paso (The Nini Anthem) (#14, 2011)

In 2011 wordt het nummer Loca People (La Gente Esta Muy Loca) (What The Fuck) van Sak Noel gekozen tot Dance Smash-hit van de week op Radio 538.

Sak Noel staat onder andere op de albums 538 Dance Smash Hits Of The Year 2016, Hitzone 79, 538 Dance Smash 2016 Volume 3, Mega Dance Best Of 2012, DJ Top 100 2012, Mega Summer Jams Top 100, RTL Viert De Zomer Zomerbox 2012, EK 2012 Oranje Hits, 100 Mega Summer Hits 2012 en Mega Dance Top 100 Spring 2012.

Singles