2 Brothers On The 4th Floor

2 Brothers On The 4th Floor

Nederland

De broers Martin Boer & Bobby Boer starten in 1990 met het project 2 Brothers On The 4th Floor samen met de rapper Da Smooth Baron MC. De groep heet zo omdat de broers, toen ze met het project begonnen, op de 4e verdieping woonde, deze was omgebouwd tot een studio. I Can't Help Myself en Turn Da Music Up werden meteen hits. Deze werden ingezongen door Peggy en Gale Robinson.

Da Smooth Baron MC stapte op en het was even stil rond de groep. Martin Boer werkte aan zijn project Dancabillity Productions. En Bobby Boer had het bedrijfje Creations, dat platenhoezen ontwerpt. 2 Jaar later pakken ze het project 2 Brothers weer op en Des'ree en D-Rock werden de nieuwe gezichten. Never Alone is de eerste single. De single Dreams (will come alive) werdt hun enige nummer 1 hit in Nederland. Daarna bleven de hits komen zoals, Let Me Be Free, Fly, Fairytales en There Is A Key.

Vergelijkbare bands zoals 2 Unlimited en Twenty 4 Seven stopten ermee. 2 Brothers ging door, ze sloegen in 1997 even de r&b kant op met de nummers One Day en Do You Know. Deze stijl ging al gauw weer de kant van eurodance op.

In 1999 kwamen ze met een wat trance-achtig nummer: Heaven Is Here. De populariteit was al een stuk gedaald en de nummers scoorden niet zo hoog meer. Wonderful Feeling en Shining Star uit 2000 haalde niet eens de Nederlandse Top 40.

Bezetting