2 Unlimited

2 Unlimited

België

De Belgische producers Phil Wilde en Jean Paul de Coster zijn de mannen achter 2 Unlimited. Eerder hadden Phil en Jean Paul een project onder de naam BIZZ NIZZ. 2 Unlimited is het meest succesvolle Nederlands/Belgische house-duo. Vanaf 1991 scoren de Amsterdammers Anita Doth en Ray Slijngaard hit na hit met hun techno/house-achtige stijl. Zo ontstaat er een nieuwe muziekstroming: eurohouse. Ray en Anita worden populair over de hele wereld.

De albums Get Ready, No Limits, Real Things en Hits Umlimited belanden hoog in de album top 100. Ze staan drie keer op de eerste plek in de Nederlandse Top 40 met de nummers Twilight Zone, No Limit en The Real Thing en de eerste 13 singles halen allemaal de top 10.

Maar in 1996 komt er een eind aan Ray en Anita. Ze gaan beide solo verder. Ray zet zijn eigen platenlabel X-Ray op, begint te experimenteren met hiphop- en jungle-ritmes en scoort meteen een hit met de eerste single Funk It Up (van T.O.F.). Anita is nog een tijdje (1996-1997) presentatrice geweest van het TMF programma Welcome To The Pleasure Zone en brengt dan in 1999 haar eerste solo single Universe uit.

Eind 1997 komen Phil en Jean Paul weer terug met een nieuwe samenstelling van 2 Unlimited; de twee Nederlandse zangeressen Marion en Romy. Romy komt uit Noord-Holland en Marrion uit Zeeland. Op 16 maart 1998 komt de eerste single Wanna get Up uit. In mei komt het album II uit. Na 3 singles is het alweer stil rondom de groep. Wel komen er een aantal '2'-remixen uit in 2000, maar dat worden geen grote radio-hits.

Bezetting