Aaron D.

Aaron D.

Nederland

Al op jonge leeftijd zet Aaron zijn eerste stappen in de muziekwereld. Eind jaren 90 komen de eerste openbare optredens op gang, lokaal niveau. Aaron schrijft zijn eerste eigen liedjes en in het jaar 2000 gaat hij daarmee deelnemen aan talentenjachten in het land. En met succes.

Bij een van deze talentenjachten wordt Aaron opgemerkt door danceproducer Martijn de Vries. De Vries produceert al voor gevestigde namen in de dancescene als Mental Theo en Parla & Pardoux. Het begin is gemaakt en het spreekwoordelijke balletje begint te rollen.

Met de Vries neemt Aaron een eigen nummer, With Open Eyes, en een cover, Gold op. Via de Vries komt Aaron in contact met platenmaatschappij Berk Music te Eindhoven. In 2003 is de eerste single-release een feit. Debuutsingle Gold, met With Open Eyes als 'b-kant', doet het goed in het uitgaanscircuit in Brabant en haalt vervolgens meer dan 25 verzamel-cd's / compilatie's. Dat smaakt naar meer.

Opvolger Do You Really Want To Hurt Me, opnieuw een cover belandt zelfs in de landelijke Mega Single Top 100 (positie 60), en AARON D. doet veel gigs in het land en een aantal tv-optredens. Nog een reeks singles volgen, waarvan de jumpplaat Nowhere To Hide de meest populaire, ook over de grenzen.

In 2007 en 2008 raast een zogehete jumpstyle-hype over Europa, en de plaat scoort goed in Duitsland, Polen, en Nederland (positie 57 Mega Single Top 100).

Aaron levert twee albums af, te weten In Control (2008) en Unusual Attack (2010).

Na een geplande stilte wegens andere projecten slaat Aaron begin 2013 opnieuw toe, ditmaal met een opmerkelijke song, Euphoria. Een eigentijdse bewerking van het origineel van Loreen met enkel pianobegeleiding. De opmerkelijke videoclip wordt goed bekeken op YouTube. De single Shout, een remake van Tears For Fears, volgt al snel in april 2013. Ondanks de positieve geluiden krijgen deze platen niet de waardering en het succes waarop wordt gehoopt.

Shout is dan ook de laatste release via Berk Music (Double Dance) en begin 2014 tekent Aaron bij Andorfine Records. Een groot dancelabel in Duitsland alwaar ook gevestigde namen als Cascada en Verona onder contract staan. Een grote stap voorwaarts voor AARON D. In januari 2014 verschijnt de verrassende single All About The Fun, geen cover dit keer maar een eigen song. Andorfine brengt de plaat internationaal uit en is in meer dan 35 landen wereldwijd verkrijgbaar via iTunes. De videoclip is zelfs op Chinese en Russische websites te bewonderen.

Echte naam