Afrojack

Afrojack

Spijkenisse, Nederland

Geboren op 9 september 1987 (31 jaar)

Website van Afrojack

Nick van de Wall wordt geboren op 9 september 1987 in Spijkenisse. Zijn moeder is Nederlands en zijn vader, die hij nooit heeft gekend, Surinaams. Hij begint op vijfjarge leeftijd met piano spelen. In zijn jeugd is Nick altijd met muziek bezig en begint met de software sequencer Fruity Loops als hij 11 jaar is. Met dit computerprogramma maakt Nick tot op de dag van vandaag zijn muziek.

Na zijn middelbare school besluit Nick een muziekcarrière te starten. In het begin kan hij er niet van leven en heeft bijbaantjes in bars en in de catering. Als hij 16 is, gaat Nick voor het eerst naar een club in Rotterdam. Zijn eerste nacht in het uitgaansleven brengt hij door in de club Las Palmas. Ook begint hij af en toe met draaien op kleine feesten.

In 2006 reist Nick naar het Griekse eiland Kreta. Daar draait hij in diverse clubs om kennis en ervaring op te doen. Ook krijgt hij daar zijn eerste succes met zijn eigen plaat F*ck Detroit. In datzelfde jaar gaat hij in Nederland verder aan de slag met muziek. Daar krijgt hij hulp van Sidney Samson en Laidback Luke. De platenlabel Digidance wil uiteindelijk zijn werk aannemen en scoort vervolgens zijn eerste hit onder de naam Afrojack met de titel In Your Face. Het haalt de #60 in de Nederlandse Top 100 en de #3 in de Dutch Dance Top 30. Nick is op dat moment nog maar 18 jaar.

In 2007 treedt Nick ook op onder de naam Afrojack. En dan gaat het hard. Hij released meerdere platen en wordt succesvol als remixer van platen van andere artiesten. Ook richt hij het platenlabel Wall Records op. De platen Math en Do My Dance slaan aan in de clubs. Voor laatst genoemde plaat vraagt Nick The Partysquad of ze voor de vocalen willen zorgen. Dit resulteert in de single Drop Down (Do My Dance) wat veel op de Nederlandse radiostations gedraaid wordt.

De festivals waarop Afrojack staat worden groter. Op Mysteryland, Tomorrowland, Extrema Outdoor en Sensation staat hij achter de draaitafels. In 2009 wordt hij door David Guetta gevraagd om samen te werken. Toyfriend is de titel van de gezamenlijke plaat. Ook doet Afrojack soms mee met de F*** Me I'm Famous-tour.

Zijn naam wordt steeds groter. Vanuit de hele wereld krijgt hij verzoeken om remixen te maken, waaronder van Lady Gaga voor Alejandro en Madonna voor Revolver. Voor deze remix krijgt Afojack in 2011 een Grammy.

Met Eva Simons scoort hij internationaal goed met de single Take Over Control. Met Pitbull, Ne-yo & Nayer scoort Afrojack zijn eerste grote hit in Amerika met Give Me Everything. Het is vrij uitzonderlijk dat een Nederlandse producer succes heeft in Amerika. In Nederland belandt het nummer op de eerste plek in de Nederlandse Top 40.

Afrojack maakt in 2011 en 2012 singles met onder andere Quintino, Steve Aoki en Miss Palmer, NERVO en Shermanology. Zijn tour-concept 'Jacked' doet het goed in Club Air in Amsterdam en later ook in onder andere Las Vegas in Amerika. Nick heeft daar in de zomermaanden van 2012 een verblijfplaats waar hij samen met Paris Hilton woont. Ook krijgt Nick een dochter. De moeder is zijn ex-vriendin Amanda Balk, bekend van het tv-programma De Gouden Kooi. Afrojack heeft nog steeds zijn eigen woning in Spijkenisse waar hij regelmatig te vinden is als hij in Nederland is.

Echte naam