Alex van Oostrom

Alex van Oostrom

Nederland

Website van Alex van Oostrom

Alex van Oostrom draait al jaren mee in de Nederlandse dj- en dancewereld. Hij is de eerste dj die full time met DVD’s is gaan draaien en daarmee de mix maakt van beeld en geluid. Alex draait alles van soul tot disco, van urban tot house en ontvangt maandelijks veel uniek materiaal van over de gehele wereld. Dit bestaat onder andere uit: de nieuwste clips, videoanimaties en live opnames waar hij vaak zelf edits van maakt voor op de dansvloer. Zijn optredens zijn niet alleen een lust voor het oor maar vooral ook voor het oog.

Zowel in binnen- en buitenland heeft Alex een aantal wapenfeiten op zijn naam staan. Hij was één van de eerste fulltime professionele club dj's in ons land en maakte vooral naam in de jaren '70 tijdens het discotijdperk. In 1983 had hij, met de oprichting van Alex & The City Crew (een live band met breakdancers, een rapper en hijzelf als dj) een primeur. Eind jaren '80 kwam Alex in aanraking met housemuziek en was medeverantwoordelijk voor de introductie van house in Nederland.

Zijn reputatie vestigde hij in de jaren ‘90, behalve als dj, ook als oprichter en eigenaar van danceblad Update Magazine en de promotieservice voor dj's: de Dutch DJ Pool. Ook in het oog sprongen zijn initiatieven in de jaren 90 tot het oprichten van de International DJ Conventions (het tegenwoordige Amsterdam Dance Event), de jaarlijkse (inter-) nationale DMC dj-kampioenschappen, de Dutch Dance Music Awards en de Rotterdamse (Fast Forward) Dance Parade.

Na deze uiteenlopende muziekprojecten doet Alex van Oostrom sinds 1999 slechts dat waar hij zijn passie het meest in kwijt kan: draaien. Zijn muziek- en videobestand is enorm en varieert van de aller-vroegste disco, soul, funk en hiphop tot de muziek van nu. Het combineren van hedendaagse dancemuziek met de juiste muziek van vroeger is een kunst die dj Alex van Oostrom als geen ander verstaat. Hij is regelmatig te bewonderen in samenspel met live-muzikanten, zangers en zangeressen. Ook MC's, dansers, tapdansers en breakdancers treden vaak samen met hem op. Spektakel gegarandeerd.

Met ruim 150 optredens per jaar is Alex nog steeds één van de meest gevraagde dj’s van het land. Behalve op vaste clubavonden en kleinere privéfeesten draait Alex ook op veel verschillende feesten en evenementen voor bedrijven en organisaties. Hij werkt met de Pioneer DVJ-X1 DVD-spelers, speciale audio- en videomengpanelen. Van Oostrom kan op deze manier moeiteloos met muziek en beelden mixen, wat een unieke ervaring voor de bezoeker oplevert. Zijn jarenlange expertise en brede muzieksmaak zorgen ervoor dat hij bij alle soorten publiek en op elk willekeurig feest de handjes de lucht in krijgt.