Andy Callister

Andy Callister

Nederland

Andy Callister word in 1976 geboren op Curaçao. In de '80s zit Andy vastgekluisterd aan de radio. Onbevooroordeeld absorbeert hij alles wat uit zijn speakers langskomt, van hiphop naar pop naar new wave. Deze open instelling vormt dan ook de basis voor zijn latere werk. Niet veel later is Andy helemaal in de ban van de Acidhouse. Club Demi Sec wordt zijn tweede huis. En hij maakt zijn eerste stappen als DJ.

Na 2 jaar op feesten draaien koopt Andy zijn eerste stuk production equipment: een Amiga. Andy Callister, amper 17 jaar oud, produceert in dat jaar wekelijks een track voor DJ Paul Elstak, die hem vervolgens onder zijn hoede neemt. Later brengen ze zelfs samen co-producties uit. We zijn een aantal jaren verder wanneer Andy zelf als hardcore producer een hit op zijn naam heeft. Onder de naam G-Force brengt hij in 1995 de single 'Out Here' uit.

In deze periode ontmoet hij Dart, de drum?nbass MC en Sier. Het klikt zodanig tussen de drie heren dat er een vriendschappelijke samenwerking ontstaat. Onder de naam " Dark Twins" treden ze veel op in België, Duitsland en Zwitserland.

Het millennium is het moment van de grote verandering. MC Dart brengt Andy in aanraking met andere soorten feesten en facetten van house. Via DJ's als Joost van Bellen, Groovemaster Johnson en later de befaamde feesten Speedfreax leert hij speedgarage kennen. Niet veel later is Andy een vaste waarde in Nighttown Rotterdam, en omdat hij daar draait komt hij via Groovemaster Johnson weer in Amsterdam terecht, Club Ministry: Juice op de zondagavond. Hierna volgen Speedfreax, Bubbleclub, Now&Wow, Las Palmas, Sinners, Escape, Fame, Thalia, Pasha, Ministry, Hotel Arena, Splendid,Powerzone, Paradiso, Solaris in Bloemendaal en Mysteryland en Dance Valley. Ook in het buitenland (club Mecca, Praag) is Andy niet onopgemerkt gebleven.

In 2002 gaat Andy, samen met Carlos Silva, over tot het zelfstandig produceren. In september 2003 verschijnt dan ook hun eerste release op Midtown Records: Silva & Callister's 'Keep Doing'. Door deze samenwerking is Andy een nieuwe weg ingeslagen. Zowel qua producties als DJ gebeuren. Zijn stijl kun je omschrijven als funky, jazzy soulfull house.