Angerfist

Angerfist

Nederland

Danny Masseling houdt zich vanaf zijn 16e bezig met het maken van hardcore en house. In 2001 stuurt hij een demo naar DJ Buzz Fuzz, de directeur van BZRK Records. Danny krijgt een contract en brengt onder de naam Angerfist zijn eerste EP uit met de titel Menace II Society. Mede door zijn donkere agressieve stijl krijgt hij veel fans in de hardcore scene. Er volgen meer hits waaronder Criminally Insane, Raise Your Fist en Stainless Steel.

In zijn platen gebruikt hij regelmatig samples uit mangafilms en rap van andere artiesten. Het nummer Take U Back bevat samples van een animatiefilm uit de jaren '90.

Als DJ draait hij op grote feesten en zijn tracks worden sneller en harder. Angerfist wordt een grote naam en hij maakt in 2005 de anthem voor het feest Masters of Hardcore. Dit wordt de single The World Will Shiver. Angerfist draait op feesten als Sensation Black, Qlimax, Thunderdome en Defqon.1.

Op het podium draagt Angerfist regelmatig een ijshockeymasker. Deze witte maskers zijn afgeleid van de horrorfilm Friday The 13th. In de film draagt moordenaar Jason Voorhees zo'n masker. Ook gebruikt hij veel videobeelden op het podium.

Echte naam