Benny Benassi

Benny Benassi

Italië

Geboren op 13 juli 1967 (52 jaar)

Vanaf begin jaren '90 draait Marco Benassi (zoals hij in het echt heet) al platen. Met Larry Pignagnoli richt hij KMC featuring Dhany op. Dani, Violeta en Paul Frenc van Off Limits zorgen voor de vocalen. In 2001 wordt I Feel So Fine een grote clubhit.

Een jaar later brengt Benny Benassi Satisfaction met The Biz uit wat zijn grote doorbraak is. De single wordt in veel landen een grote hit. In Nederland krijgt het nummer in de zomer van 2003 populariteit door de zeer aantrekkelijke videoclip. Ondertussen remixt Benny voor DJ Tomcraft het nummer Loneliness en brengt de opvolger Able To Love uit. In mei 2003 verschijnt het album Hypnotica.

Dan wordt het wat stiller rondom het succes van zijn producties, maar in 2010 komt Benny Benassi weer helemaal terug. Dit keer heeft hij ook succes in de Verenigde Staten. Met Kelis, Apl.de.ap en Jean-Baptiste brengt hij de plaat Spaceship uit. Dit zorgt ervoor dat meer grote artiesten met hem willen samenwerken. Met Chris Brown brengt hij Beautiful People uit en met de Britse singer/songwriter Gary Go komt de single Cinema uit.

Echte naam

Albums