Charly Lownoise & Mental Theo

Charly Lownoise & Mental Theo

Nederland

Ramon en Theo ontmoeten elkaar in Utrecht tijdens een Mallorca-Reunion. De twee zijn dan al actief op Mallorca. In 1991 bracht Ramon de single Rave The Nation uit. Een jaar later starten ze met het platenlabel Master Maximum Records. Ramon en Theo zijn ook de oprichters van de serie Thunderdome-albums.

In 1995 krijgen ze een groter commercieel bereik met het happy hardcore nummer Wonderfull Days (bewust met twee 'll'-en). Het nummer is gesampled van Help (Get Me Some Help) van de Nederlandse zanger Tony Ronald. Charlottenburg wordt het eerste album van Charly Lownoise & Mental Theo. Op het tweede album Old School Hardcore wordt de muziek wat harder dan op het eerste album. De hits blijven komen, maar nadat begin 1998 het nummer Next 2 Me wordt uitgebracht wordt het wat stiller rondom het duo.

Theo gaat bij de muziekzender TMF werken en Ramon werkt aan zijn eigen platenlabel. De single Girls wordt geen hit. Theo brengt nog een aantal nummers uit met andere dj's. Een aantal van zijn projecten zijn P.T.P. en Doctor en het trancenummer Air wordt samen met DJ C7 uitgebracht in 2001.

Ramon Roelofs brengt samen met Franky Tunes onder de naam Starsplash het nummer Wonderful Days 2001 uit. In 2002 brengt Mental Theo het nummer Stars nogmaals uit. In de videoclip zie je Armanda, de co-presentatrice van Mental Theo On The Road, het programma dat hij op dat moment heeft bij TMF.

Bezetting