DJ Jean

DJ Jean

Nederland

Website van DJ Jean

DJ Jean draait zijn platen letterlijk over de hele wereld, in meer dan twintig landen, in alle clubs, op elk festival en elke andere gelegenheid die je kan bedenken! DJ Jean begint zijn carrière met het produceren en draaien van muziek. In 1989 is hij al zo goed dat hij de Nederlandse mix en scratch kampioenschappen wint. Vanaf dat moment gaat zijn carrière in sneltreinvaart! Hij wordt echt bekend dankzij zijn wekelijkse vaste avond Madhouse in de IT in Amsterdam. Madhouse is een clubavond vol met groovy House en Club Trance. Madhouse behoord ruim 10 jaar lang tot één van de populairste clubfeesten van Nederland. Naast het draaien in de IT draait DJ Jean wereldwijd op verschillende locaties waaronder Berlijn, Tel Aviv, Parijs en Oslo. Vanaf 1995 wordt DJ Jean steeds bekender en draait hij op nationale en internationale, grote en bekende festivals en in de clubs. Voorbeelden zijn de fantastische feesten zoals Innercity, Sensation, Mysteryland en Dance Valley.

In 1996 brengt DJ Jean zijn allereerste hit I give my life uit samen met collega DJ/ producer Peran. Dit nummer dringt door in de tipparade. Ze maken rond deze tijd ook een aantal remixen voor onder andere Sylvester, PM Project, Full Intention, Lil' Louis en Airscape. Door deze remixen is DJ Jean niet alleen nog bekender geworden, maar is hij ook in 1996 tot beste club DJ uitgeroepen en ontvangt hij de Dance Update Award! Deze prestigieuze Award wint hij in 1999 zelfs nog een keer. De singles van DJ Jean I give my life en Let yourself go doen het goed in heel Europa. In 1999 breidt DJ Jean zijn veelzijdige carrière nog verder uit met een wekelijkse radioact op de nummer 1 radiozender Radio 538. Hier lanceert hij ook zijn single The Launch wat een gigantische hit wordt in binnen en buitenland en waar meer dan 1.000.000 stuks van verkocht worden.Een jaar later doet hij dat nog eens over met Love come home.

In 2001 scoort hij nog eens twee hits met Lift me up en Supersounds. Zijn populariteit neemt toe door zijn skills maar ook door het draaien van verschillende stijlen zoals Club, Trance en Hardstyle. In de jaren daarna draait hij onder andere in Australië, Maleisië, Polen, Kreta, Mallorca en op the place to be Ibiza! Hij maakt ook een eigen verzamel-cd met de toepasselijke naam Madhouse. Van deze goedverkochte verzamelreeks zijn ruim twaalf delen uitgekomen en verspreidt over de hele wereld!

In 2004 scoorde hij een gigantische hit met Every single day het jaar erop komt hij weer met een gigantische klapper Feel it. DJ Jean behoort tot een van de meest toonaangevende DJ’s van Nederland. Sinds hij begonnen is als DJ wint hij meer dan zes Best DJ Awards op verschillende Award uitreikingen in Nederland en over de hele wereld. Hij is meer dan 15 keer genomineerd voor uitreikingen van de Silver Star Dance Award in the UK, de TMF Awards en de Basic Groove Dance Awards.

Ook 2007 lijkt weer een zeer succesvol jaar voor Jean te worden. Zijn nieuwe plaat Sexy lady komt zowel op single als op vinyl uit bij Dancevilla (a division of White Villa). Sexy Lady is weer een echte Jean plaat met heerlijke opliftende beats. Fans zullen zeker niet teleurgesteld worden, want deze track is een waardige opvolger van de reeds indrukwekkende line-up van hits van DJ Jean!

In 2008 komt DJ Jean met een nieuwe versie van de hit The Launch, genaamd The Launch Relaunched. Samen met 11 gloednieuwe remixen is dit zijn grootste hit ooit! Jean begint het jaar 2009 met een nieuwe release, een nieuwe editie van Madhouse en een bijbehorende compilatie CD! Zijn nieuwe single Play That Beat is tevens het nieuwe anthem van zijn fantastische Madhouse evenement. Madhouse: The Very, Very Dirty House & Eclectic Edition is de grootste, dampende, meest hedonistische speeltuin die je ooit tegen zult komen in de meest prestigieuze locatie van Nederland; het Sportpaleis Ahoy, Rotterdam. Maar dat is nog niet alles.

Om te kunnen blijven genieten van de very, very dirty house & eclectic sounds, presenteert DJ Jean met trots zijn: Madhouse 2009 compilatie CD! In deze mix, gemaakt door Jean zelf, is onder anderen natuurlijk zijn gloednieuwe hit Play That Beat te horen. Deze waanzinnige nieuwe track, uitgebracht onder het nieuwe Play that Music label (onderdeel van White Villa & Rodeo Media), gaat werkelijk alle boekjes te buiten en zal ongetwijfeld hoog binnenkomen in alle charts!

Echte naam