DJ Paul Elstak

DJ Paul Elstak

Rotterdam, Nederland

Geboren op 14 januari 1966 (53 jaar)

De in 1966 geboren Paul Elstak begint met het draaien van platen in 1982. Hij is één van de eerste Nederlandse house-dj's. Eind jaren '80 begint hij met het uitbrengen van platen onder de naam The Timedrillers en The Unknown. In het undergroundcircuit krijgt hij bekendheid in onder andere Australië, Duitsland en zelfs in de Verenigde Staten. Samen met Rob Fabrie en Richard van Naamen, maakt hij begin jaren '90 de plaat James Brown Is Still Alive. Het nummer word onder de naam Holy Noise uitgebracht en is een antwoord op de plaat James Brown Is Dead van L.A. Style.

Ook onder de namen Hard Attack, Two Terrorists en Bald Terror brengt Paul Elstak platen uit. In 1992 richt hij het eerste gabber-label op: Rotterdam Records. Paul Elstak krijgt de bijnaam 'gabbergod'. Eind 1994 verwisseld hij tijdelijk zijn hardcore-stijl in voor het happy-hardcore genre. Het slaat in als een bom. Met de zangeres Shaydie brengt hij de single Life Is Like A Dance uit. In 1995 scoort hij nog 2 andere hits en krijgt een Zilveren Harp uitgereikt. In 1996 wordt zangeres Shaydie vervangen door Lindsay en MC Irvin. Na 6 Top 10 hits gehad te hebben, beginnen de hardcore fans hem te beschuldigen van uitverkoop.

DJ Paul Elstak besluit te stoppen met het maken van platen en Unity is begin 1997 zijn laatste single. Toch kan DJ Paul Elstak het niet laten om singles te produceren, met het gevolg dat het nummer Get This Place wordt uitgebracht. Lindsay en MC Irvin verdwijnen uit beeld en Paul Elstak zorgt zelf voor de vocalen op zijn platen samen met de punkband Teenage Warning. Brohymn wordt de eerste single van dit samenwerkingsverband. Samen met DJ Rob stelt Paul een boek samen over de gabbercultuur. Het boek zelf wordt geschreven door Paul van Gageldonk.

In 1999 brengt hij de single Fuck You Up uit. Het lijkt stil te worden rondom de Hardcore koning, maar niets in minder waar. Wanneer de hardcore hype opnieuw opkomt is DJ Paul Elstak volledig terug. Hij richt het label Offensive Records op, wat snel uitgroeit tot één van de grootste labels in zijn soort. Eind 2003 komt hij met de single A Hardcore State Of Mind.

Echte naam