eliZe

eliZe

Utrecht, Nederland

Geboren op 22 juli 1982 (36 jaar)

EliZe is geboren in Utrecht en groeit op in Bussum. Het zingen heeft eliZe van haar moeder en dat sluipt er al vroeg in bij haar. Als EliZe niet slaapt, zingt en danst ze.

Het wordt pas echt serieus als eliZe zich op achtjarige leeftijd door de auditie van Kinderen voor Kinderen worstelt. Na vier jaar bedeelde dirigent Majel Lustenhouwer haar met het nummer 'Poster' voor het eerst een solo toe. Het jaar daarop nam ze met 'Het Tietenlied' afscheid van het kinderkoor. EliZe besloot het daar qua zang niet bij te laten en sloot zich aan bij Non Stop, een musicalkoor. Non Stop werd anderhalf jaar later opgeheven, maar een paar maanden later plofte er een brief van de VARA bij EliZe op de deurmat. Daarin werd haar gevraagd of ze deel wilde nemen aan de Kinderen voor Kinderen Theatertour. Bedenktijd had EliZe niet nodig. Bij die tour, gepresenteerd door o.a. Henk Westbroek, werd EliZe weer herenigd met dirigent Lustenhouwer. Maar na twee jaar kwam ook dit avontuur ten einde.

EliZe kon als achtergrondzangeres aan de slag bij het VARA Kindersongfestival. Dit doet ze inmiddels drie jaar. Intussen zat EliZe ook op school niet stil. Zo voltooide ze een opleiding voor directiesecretaresse / managementassistent aan het Dudok College in Hilversum. In haar vrije uurtjes kreeg ze zangles van Jorine Samson en repeteerde ze bij de Amsterdamse amateurvereniging CREA voor musicaluitvoeringen van 'Chicago' en 'Les Miserables'. Dit jaar heeft EliZe in Denemarken een album opgenomen, geproduceerd door Peter Hartmann en Jan Langhoff die o.a. met de groep Aqua gewerkt hebben.

De eerste single heet "Shake", dat met trots de titel "Dancesmash" van Radio 538 mocht dragen. Haar nieuwe single "Automatic" is ook kort na de release "Dancesmash" van Radio 538 geworden.

Bron: www.elizemusic.com

eliZe - Shake (2004)

eliZe - Automatic (2005)

eliZe - I'm No latino (2005)

Dance Smash Hits

Shake 2004
eliZe
Alle Releases