Eva Simons

Eva Simons

Nederland

Geboren op 27 april 1984 (34 jaar)

Website van Eva Simons

Eva Simons is de dochter van zangeres Ingrid Simons. In de jaren '90 heeft ze groot succes met het project B.B. Queen en deed daarnaast verschillende projecten. Eva zelf wordt bekend met de meidengroep Raffish en breekt internationaal door in 2010 met de hitsingle Take Over Control, geproduceerd door Afrojack.

Eva Simons wordt geboren op 27 april 1984. Haar moeder Ingrid Simons is een veelzijdige zangeres en bekend van B.B. Queen en Stylie Moore. In 1999 zingt Eva bij het groepje Rebel Rebel dat een single uitbrengt met de titel Turn Around. Daarnaast zingt ze achtergrondkoortjes van onder andere 2 Brothers On The 4th Floor en Juan Wells.

Naast zingen, spreekt Eva Simons reclamecommercials in. De producers van de Klubbheads, Addy van der Zwan, Koen Groeneveld en Jan Voermans starten met Eva in 2001 het project Cooper. I Believe In Love en I Want You Back worden de singles die ze uitbrengen.

In 2004 doet Eva mee aan het tv-programma Popstars - The Rivals. Daar vormt ze uiteindelijk met Esri Dijkstra, Lianne van Groen, Nora Dalal en Sharon Doorson de meidenband Raffish. Met Plaything scoren ze een nummer 1 hit in de Nederlandse Top 40. De band brengt het album How Raffish Are You? uit. In 2006 stopt de band.

Eva Simons brengt in 2009 haar eerste soloplaat uit met de titel Silly Boy. Via Youtube gaat het nummer rond en er wordt aanvankelijk gedacht dat het een single van Rihanna is, omdat haar naam er niet bij staat. Wanneer ze een jaar later met Afrojack het nummer Take Over Control opneemt in de studio, breekt ze definitief door in het buitenland. Ook Amerika valt voor haar.

I Don't Like You wordt de opvolger in 2012 en in de zomer brengt ze met Black Eyed Peas-lid Will.i.am de single This Is Love uit. Chemistry wordt in het voorjaar van 2013 de opvolger. Ook staat Eva Simons in het voorprogramma van Beyoncé.

Projecten