Flamman & Abraxas

Flamman & Abraxas

Nederland

In 1986 ontmoette Jeff Porter en Jeroen Flamman elkaar in Amsterdam. Jeroen zat in de filmbusiness en Jeff studeerde aan de Boston University. Ze vertrokken naar Brooklyn en daar kregen ze met housemuziek te maken. Vanaf die tijd draaide ze platen. Twee jaar later vertrokken ze weer naar Amsterdam. In 1989 maakte ze hun eerste nummers: I Don't Wanna Be A Freak en Feeling Fly.

Ook startte ze het label Lower East Side Records op. Keep Moving In Time werd de tweede 12" release. Flamman & Abraxas draaide in Planet E. onder de naam Fierce Ruling Diva. Ze draaiden in heel Europa. Nadat Planet E. de deuren had gesloten, draaiden ze illegaal onder de naam Suptopia. In 1993 sloegen ze de gabber kant op. Een jaar later opende Jeff een platenzaak in New York (Sattelite Records) en Jeroen ging door met gabber in Amsterdam. Een jaar later verkocht Jeff de zaak en kwam terug naar Nederland

Onder de naam Flamman & Abraxas brachten ze het nummer I Need Drugs uit. In 1995 kwam het nummer I Wanna Be A Hippy uit van Technohead (Lee en Michael). Het nummer werd een hit door de remix van Flamman & Abraxas, Dano en Speedfreak. Technohead gebruikte voor de video clip 3 gabbers en een hippy. Deze werden later het gezicht van de nieuwe act van Flamman & Abraxas: Party Animals. Have You Everbeen Mellow werd meteen een grote hit. Hava Naguila en Aquarius werden de opvolgers. Alle drie de nummers belandde in een korte tijd achter elkaar de nummer 1 positie van de Top 40.

Flamman & Abraxas produceerde de muziek voor de film Alles Naar De Klote en het nummer Good To Go met MC Remcy. In 1996 hadden ze het hoogtepunt bereikt. Vanaf 1997 daalde de populariteit van hardcore. In 1998 schreven Flamman & Abraxas samen met Jan Rot het Songfestival nummer Email To Berlin, uitgevoerd door de vals zingende Double Date. Flamman & Abraxas gingen weer de underground scene in. Fierce Ruling Dieva bestond 1999 tien jaar en dat werd gevierd. In 2000 toerde Flamman & Abraxas weer rond onder de naam Fierce Ruling Diva. Ze sloegen de hardhouse kant op en de klassieker Rubb It In werd geremixt.

Bezetting