Inna

Inna

Roemenië

Geboren op 16 oktober 1986 (32 jaar)

Website van Inna

Inna is de naam van de zangeres die sinds eind 2008 verantwoordelijk is voor een goed stukje muziek. Alexandra, haar volledige naam, is een 24 jarige zangeres afkomstig uit Neptun (aan de Zwarte Zee, Roemenië) met muziek als grootste passie. Door haar familie wordt haar talent al op jonge leeftijd ontdekt. Inna start met zingen en heeft 8 jaar lang zangles. Daarnaast gaat Inna Economie sturen in Constanta en vervolgens Politiek aan de universiteit.

In 2008 wordt haar eerste single Hot geproduceerd door de 3 mannen van Play & Win, genaamd Radu Bolfea, Sebastian Barac en Marcel Botezan. Het wordt een grote hit in Roemenië en breekt alle records als het gaat om het aantal keer gedraaid worden op de radiozenders. De clubs en het Roemeense publiek zijn de belangrijkste factoren die Hot tot een grote hit hebben gemaakt, voordat het nummer op de radio te horen was. Ook op Youtube wordt het nummer in de eerste paar weken tienduizenden keren beluisterd. Er worden 2 verschillende videoclips gemaakt. Een clip met een verhaal en een tweede clip die bestaat uit foto's van Inna waarin ze diverse sexy looks uitprobeert.

Nadat in eigen land staat het nummer Hot twee weken op nummer 1 staat, lopen ook de landen als Rusland, Polen, Bulgarije, Servië, Slowakije, Griekenland, België en Nederland warm voor het nummer. Ondertussen komt in Roemenië de tweede single Love uit die wederom op de eerste plek in de hitlijsten belandt. Het succes van Hot gaat over op de rest van Europa en zelfs de Verenigde Staten wordt het nummer met open armen ontvangen. In november 2009 wint Inna de MTV European Music Award voor Best Romanian Act. In Nederland wordt haar single Deja Vu gekozen tot 538 Dance Smash Hit en groeit uit tot de tweede hit voor Inna. In juni van 2010 neemt Inna in Londen de videoclip op van haar single 10 Minutes en in ons land wordt Amazing de nieuwe single. 

In juli 2010 had Sander van DDance een interview met Inna. Lees het interview met Inna.

In het voorjaar van 2011 is Sun Is Up in Nederland een grote hit. Inna staat net als het vorige jaar op Koninginnedag op het  Museumplein. In juli komt Inna met haar nieuwe album I Am The Club Rocker. Op dit album staat onder andere Club Rocker en deze plaat krijgt de hulp van rapper Flo Rida. Het album verschijnt op 19 september. Van dit album brengt Inna de tracks Un Momento en Endless uit als singles.

In het voorjaar van 2012 is Wow de nieuwe single van Inna. De opvolgers worden Crazy Sexy Wild en in de herfst INNdiA.

In 2013 komt Inna haar nieuwe album Party Never Ends aan. Inmiddels heeft ze meer dan 7-miljoen friends op Facebook en in Amerika is ze ook een grote ster aan het worden. Van haar album is More Than Friends de nieuwe single.

Echte naam

Inna - Hot (2008)

Inna - Love (2010)

Inna - Amazing (2010)

Dance Smash Hits

Love 2010
Inna
Amazing 2010
Inna
Alle Releases

Albums