Laidback Luke

Laidback Luke

Nederland

Geboren op 22 oktober 1976 (43 jaar)

Website van Laidback Luke

Luke van Scheppingen wordt geboren op 22 oktober 1976 in Manila, de hoofdstad van de Filippijnen. Hij groeit op in Nederland. Hij ontmoet Gaston Steenkist, beter bekend als Dobre, de helft van The Good Men en Chocolate Puma. Van hem leert Luke op jonge leeftijd veel. Als hij 19 jaar is, in 1995, brengt hij onder de naam Laidback Luke zijn eerste plaat uit. Hij heeft een voorkeur voor harde techno sounds.

In 2000 breekt Luke bij het grote publiek door met zijn single Rockin' With The Best. Twee jaar later brengt hij zijn debuutalbum Electronic Satisfaction uit. De single We Can Not Get Enough wordt het anthem van Dance Valley 2003.

Het succes van Laidback Luke groeit en in 2008 benoemen zelfs David Guetta, Martin Solveig en Roger Sanchez als beste producer. In dit jaar staat hij op de 46e plek in de DJ Mag 100 en is hiermee een internationale ster geworden.

Hij reist de hele wereld over, heeft zijn eigen show op Radio FG in Frankrijk, zijn eigen feest Nighttime Superheroes en draait van Amerika tot op Ibiza. Laidback Luke werkt samen met de mannen van Swedish House Mafia. Get Dumb wordt in 2007 een grote hit. Ook de release van Be, met een sample van Robin S.' Show Me Love, slaat enorm aan.

Leave The World Behind wordt in 2009 een grote hit op festivals en op de radio. Laidback Luke werkt voor de volgende platen samen met onder andere Gregor Salto, Example, Sander van Doorn en scoort in de zomer van 2012 een hit met Martel met de single We Are The Stars. Ook zijn remix van We Are The Sun van Savoy en Heather Bright slaat goed aan.

Echte naam