Markus Schulz

Markus Schulz

Duitsland

Website van Markus Schulz

De stap naar het grote succes begint voor de meeste top DJ's met een obsessie voor muziek. Ook Markus Schulz is hier geen uitzondering in. Geboren en getogen in Duitsland, verhuisde Markus op zijn 13de naar de Verenigde Staten, om zich daar vrij snel in de break-dance scene te verdiepen. Alhoewel Markus een getalenteerd danser was, kon hij de kans om tijdens een door hem georganiseerde breaks party achter de decks te staan niet weerstaan. Later bleek dat dit een cruciaal moment in Markus z'n verdere levensloop en daarmee carrière was. Dezelfde toewijding zou er later voor zorgen dat hij de charts bestormde en op de nummer 8 in de prestigieuze DJ Mag Top 100 DJ Poll 2008 zou komen - een positie die in 2009 vast en zeker zal stijgen.

Markus heeft altijd het verlangen gehad om de wereld te ontmoeten en heeft in de afgelopen jaren dan ook continue de hele wereld over gereisd. Hij bracht zijn unieke handelsmerk - een originele mix van progressive en melodieuze trance - de hele wereld over, naar duizenden clubbers, van Australië tot Rusland, China, Trinidad en thuisland VS. Markus domineert bovendien wekelijks de radiogolven met zijn wekelijkse radioshow, Global DJ Broadcast, dat met meer dan 10 miljoen luisteraars via meer dan 30 stations wordt uitgezonden. De radioshow biedt Markus de mogelijkheid nog meer muziek liefhebbers te ontmoeten en raken met zijn muziek. Markus heeft een flinke reputatie hoog te houden als vermaard producer en DJ.

Zijn eigen label, Coldharbour Recordings, heeft binnen 4 jaar meer dan 75 A-list releases gebracht. Geïnspireerd door de vele reizen en mensen die hij ontmoet heeft, heeft de inzet voor z'n werk en de dance scene ervoor gezorgd dat talloze solo releases, samenwerkingen en remix projecten zijn ongeëvenaarde discografie nog meer hebben gevuld. Met hart en ziel werkt hij aan elk project en levert hit na hit af. 'Without You Near', 'Daydream' en 'Perfect'. 'The New World' werd eind 2008 zelfs het officiele thema van het Transmission evenement, en 'Do You Dream' van Radio 538's 'Evolution' in September 2009.

In navolging van de succesvolle compilaties Miami '05, Ibiza '06 en Amsterdam '08 bracht Markus in 2009 een opvolger; Toronto '09. Amsterdam '08 werd dit jaar genomineerd voor 'Best Full Length DJ Mix' bij de International Dance Music Awards. En dat is niet de enige nominatie of award waar Markus mee te maken heeft gehad. Dit jaar kreeg hij bij dezelfde awardshow de award voor 'Best American DJ'. Zijn steeds groter groeiende collectie van awards reflecteren zijn invloed op de huidige dance scene en daarmee ook zijn stijgende populariteit. Zijn inspanning om de massa en zijn fans met een nieuw geluid te introduceren, demonstreren zijn grensloze enthousiasme, die Markus als één van de grootste namen in de dance neerzet - in 2009 en ver daarna!

Projecten