Martin Solveig

Martin Solveig

Parijs, Frankrijk

Website van Martin Solveig

Al op jonge leeftijd staat Martin Solveig achter de draaittafels. Hij begint met draaien op feesten en partijen. In 1992 werkt hij als verkoper bij de cd-zaak Champs Disques op de Champs Elysées in parijs. Op 18 jarige leeftijd draait Martin in de club La Palace en later in Les Bains Douches. Hij draait samen met dj's als Todd Terry, Roger Sanchez en Mousse T.. Heart Of Africa wordt Martin's eerste release. Het nummer wordt uitgebracht op het label Mixtura.

Bob Sinclar vraagt Martin om samen te werken aan Bob's project Africanism. Vervolgens brengt hij het nummer Edony uit. Dit nummer verschijnt in verschillende landen in de dance-lijsten. Martin Solveig breekt internationaal door. Hij werkt samen met de producers Claude Monnet, Grégory, Bob Sinclar en Julien Jabre. In 2002 verschijnt het debuut album Sur La Terre. Aan dit album werken producers mee als Kenny Dope en Grégory & DJ Spen (Basement Boys). Eind 2003 komt de single Rocking Music uit. Het nummer haalt in april 2004 de Nederlandse Top 40.

Eind 2010 wordt Martin's populariteit alleen maar groter doordat hij de hit 'Hello' uitbrengt. Ook de opvolger 'Ready 2 Go' en het album 'Smash' doen het erg goed.

Projecten

Albums