Mitch Crown

Mitch Crown

Nederland

Geboren op 28 juni 1974 (45 jaar)

Mitchell Kroon wordt geboren op 28 juni 1974 op Curaçao. Hij komt uit een muzikale familie. Zijn vader was bassist bij de band The Crowns. Zijn oom was de zanger van de band en zijn moeder speelde de toetsen. De overige bandleden waren ook familie. Mitchell begint met piano spelen als hij 6 jaar oud is. Hij groeit in tien jaar tijd uit tot een pianist. Met zijn Caribische achtergrond en aangeleerde jazzstijlen, kan hij vrijwel alles spelen.

Als hij in Nederland komt, begint hij met het schrijven en produceren voor artiesten als Re-Play, Dignity, Nasty, David Concalves, Sat-R-Day, Def Rhymz, Ebon-E,  Fouradi, P. Moody en vele anderen. Met de groep Sat-R-Day neemt Mitch zijn eerste single op. Ook start hij zijn productiebedrijf EC-Music.

In 2004 is Mitch Crown te horen op Last Night van Mischa Daniels. Vier jaar later produceert hij zelfs de plaat So Strong van deze DJ, het themanummer van Extrema. Virtual Insanity komt in 2008 uit met medewerking van Andy Sherman en Rene Amesz.

Vanaf 2009 beginnen de hitsingles te komen. Met Quintino scoort hij een Top 40 hit met Heaven. Tientallen samenwerkingen volgen in de jaren erop. Zo heeft hij succes met Fedde Le Grand en Leroy Styles. Ook internationale DJ's en producers willen met hem samenwerken. Dimitri Vegas & Like Mike en Sebastien Drums vragen Mitch om mee te werken op hun platen. Call Me A Spaceman wordt in 2012 een groot succes. Het is een instrumentale track van Hardwell, maar met de vocalen van Mitch Crown krijgt het nummer internationaal veel succes.

Echte naam

Projecten