Nicki Minaj

Nicki Minaj

Trinidad en Tobago

Geboren op 8 december 1982 (36 jaar)

Nicki Minaj wordt op 8 december 1982 wordt geboren in Trinidad en Tobago. Op jonge leeftijd verhuist ze naar Queens, New York. Ze heeft een zware jeugd aangezien haar vader alcoholist en drugsverslaafd is. Ook wordt Nicki deels door haar oma opgevoed. Ze begint met klarinet spelen en studeert af aan de Laguardia High School.

In 2007 brengt ze haar eerste mixtape uit met de titel Playtime Is Over. De jaren erop volgen nog een aantal mixtapes. In 2010 krijgt ze een platencontract bij het label Money Entertainment. Haar eerste album Pink Friday verschijnt in oktober van dat jaar. Op het album werkt ze met grootheden als Rihanna, Natasha Bedingfield, Drake, Will.i.am, Eminem en Kanye West.

Nicki Minaj' debuutsingle is Massive Attack. Deze staat niet op haar album, maar de opvolger Your Love wel. Met Will.i.am. produceert ze de track Check It Out. Er volgen nog drie singles die van haar debuutalbum afkomstig zijn.

Met de DJ Mag Top 100 #1 DJ David Guetta neemt ze een single op met de titel Where Them Girls At. Haar succes stijgt meer en meer en ze duikt zelf met Madonna de studio in om de plaat Give my All Your Luvin' op te nemen. In 2012 verschijnt haar 2e album met de titel Pink Friday: Roman Reloaded.

Echte naam