R.I.O.

R.I.O.

Duitsland

R.I.O. wordt in 2007 opgericht door de producers Manuel Reuter en Yann Peifer. Deze twee mannen zijn een kei in het scoren van hits, want eerder hebben de mannen internationaal succes met de dance-act Cascada. Daarnaast hebben ze ieder voor zich sinds de jaren '90 diverse succesvolle acts opgezet. Zo had Manuel succes met  Manyou en Base 1. Yann is bekend van Yanou">Beam & Yanou en PlazmaTek. Samen hebben ze Diamond en Liz Kay (met Nederlandse zangeres) opgezet.

De eerste single van R.I.O., De Janeiro, wordt meteen een grote hit. Het is een bewerking van Bellini's plaat Samba De Janeiro. In eigen land Duitsland, Nederland en Zwitserland slaat de plaat goed aan. De opvolger wordt Shine On. Frontman wordt de zanger/rapper Tony T. Hij wordt in 1972 geboren in London. In de jaren '90 heeft hij succes met het project Beat System.

De singles die daarop volgen scoren vrijwel allemaal zeer goed en de albums Shine On (2007) en Sunshine (2010) ook. In 2011 komt het album Turn This Club Around uit. Ook in Frankrijk en Engeland wordt R.I.O. nu populair. Zanger Tony T. stopt ermee en de platen Turn This Club Around en Animal wordt met rapper U-Jean uitgrebracht.

In de zomer van 2012 wordt Party Shaker een grote hit. Het is een bewerking van de Vengaboys-hit We Like To Party. De rapper/zanger op deze plaat is Nicco.

Bezetting

Albums