Roy Gates

Roy Gates

Nederland

Roy Gates begint zijn succesvolle carrière als DJ/ producer meteen met een Dancesmash op Radio 538. De debuut single How deep scoort meteen hoog in de hitlijsten en staat wekenlang op de playlists van diverse major radio- en televisie stations. Met de opvolger On my way wordt al snel duidelijk dat zijn muzikale ontwikkeling niet meer te stoppen is. On my way wordt ondersteund door top DJ’s als Armin van Buuren, E-Craig, DJ Jean, DJ José en Randy Katana die de plaat op Mystery Land (ID&T) op z’n playlist had staan! On my way staat wekenlang op de playlists van TMF en Slam!FM. Voor de 3e single We rock together gaat Roy Gates een samenwerking aan met DJ/ producer E-Craig die voor deze single een remix produceert. Deze remix zorgt er voor dat Roy Gates wereldwijd op de kaart wordt gezet. We rock together staat eveneens op de playlists van TMF en Slam!FM. De 4e Roy Gates single Lose myself overtreft het succes van alle voorgaande singles.

Hij wordt Dancesmash op Radio 538, Grandslam op Slam!FM, behaald hoge noteringen in de Top 100 en de Top 40 en is playlisted op TMF, Radio 538 en Slam!FM. Mede door deze gigantische hit is Roy Gates live te bewonderen op TV in Top of the Pops en TMF’s Reaction en bij Radio 538 op het Museumplein. Eind 2006 brengt hij zijn megahit Midnight sun uit, die de ultieme mix is tussen Club, Trance en Electro. Armin van Buuren heeft de Divini & Warning mix gedraaid in A State of Trance en DJ’s zoals Randy Katana, Ron van den Beuken en DJ Jean steunen de plaat. Midnight sun is zowel nationaal als internationaal een echte hit. De plaat wordt Dancesmash, Grandslam, is playlisted op alle grote radio stations en behaald hoge noteringen in hitlijsten zoals de top 40 en de top 100! De videoclip wordt ook regelmatig gedraaid op TMF. Op Radio 538 is deze gigantische hit zelfs 1 jaar na release nog steeds regelmatig te beluisteren!

In het begin van 2007 maakt Roy Gates een monster remix van Vincent de Moor’s – Flowtation 2007. De remix werd gedraaid door Armin van Buuren in A State of Trance. In dezelfde periode produceert hij ook het Queensday Anthem voor Radio 538 en vlak daarna de monsterhit Take u down! Deze te gekke plaat is een mix van Electro en Club. Naast de vele optredens in binnen en buitenland brengt Roy Gates veel tijd door in de studio waar hij werkt aan diverse nieuwe producties. Roy Gates bewijst opnieuw zijn unieke producer kwaliteiten met een remake van de monsterhits: NRG 2007 / On my way 2007. Alleen via Downloads weet deze bundel hoge noteringen te bereiken in zowel de Top 100 als de Mega Dance Top 30. Het is tijd voor alweer zijn 7e single: Hey, de ultieme radioplaat en dankzij maar liefst 5 remixen een smashing floorfiller!

De Hey videoclip is extreem spectaculair en zonder de twijfel de meest geavanceerde clip die ooit door Dancevilla is geproduceerd en gereleased. Download release: 9 November/ Single release: 16 November 2007. In vrijwel dezelfde periode (23 November 2007) released Dancevilla Roy’s succesvolle compilatie Mixed Feelings 2 (32 super hete dance tracks, gemixed door de master himself). Ondertussen staan alle hitsingles momenteel wereldwijd op meer dan een miljoen compilatie Cd’s.

Echte naam

Projecten