Sander van Doorn

Sander van Doorn

Nederland

Geboren op 28 februari 1979 (40 jaar)

Website van Sander van Doorn

Voornamelijk geprezen om zijn productiekwaliteiten, zijn muzikale genialiteit en zijn aanstekelijke glimlach is Sander van Doorn de laatste jaren uitgegroeid tot één van 's werelds meest invloedrijke en populaire Dj/Producers.

Hoewel zijn producties in de jaren voor zijn doorbraak al een vaste plaats wisten te veroveren in de platenkoffer van menig Dj, was het vanaf 2007 dat de naam Sander van Doorn niet meer weg te denken was uit de wereldwijde dancescene. Zo onderbrak Carl Cox in dat jaar zijn set om een 50.000 man tellend publiek te vertellen dat deze jongen uit Eindhoven vanaf nu zijn favoriete producer was. Ook andere grote namen als Tiesto en Armin van Buuren hadden Sander al vroeg in de gaten en prezen regelmatig de kwaliteit van zijn producties.

In de jaren die volgden stortte Sander zich op een uitputtend tour- en productieschema, wat resulteerde in de release van zijn alom geprezen debuutalbum 'Supernaturalistic' in 2008, klassiekers als Grasshopper, Punk’d en Riff, en grote remixopdrachten voor onder andere The Killers (Spaceman), Sia (The Girl You Lost To Cocaine), Robbie Williams (Close My Eyes) en Depeche Mode (Peace).

Mede dankzij dit succes en de releases onder zijn alter ego's (Sam Sharp, Sandler, Purple Haze en Filterfunk) bewees Sander geen ééndagsvlieg te zijn en dat hij ook niet zomaar in een hokje te plaatsen is. Zijn platen worden dan ook geprezen door DJ's uit elk denkbaar genre die zijn unieke sound daarom simpelweg als 'SvD sound' bestempelen. Maar de belangrijkste factor voor Sanders succes zijn natuurlijk zijn fans. Zij zorgen er niet alleen voor dat zijn platen stuk voor stuk de #1 positie behalen, ook staan zij steevast massaal in de rij voor zijn optredens.

Meer dan 1 miljoen mensen zien hem dan ook jaarlijks draaien als headliner op 's werelds grootste dance festivals als Mysterland, Dance Valley, Global Gathering, Godskitchen, Garudas, Sankeys, Pacha, Cream, Sensation, Space, SW4, Trance Energy, Creamfields, Electrocity, en Electric Daisy Carnival.

Om naast zijn live shows te kunnen voldoen aan de vraag naar zijn muziek, werd in 2010 een deal gesloten met 's werelds grootste sattelietzender SiriusXM om Sander's radioshow 'Identity' twee maal per week uit te zenden naar meer dan 10 miljoen luisteraars. De muzikale lijn uit deze show wordt naadloos doorgetrokken in zijn clubconcept 'Dusk till Doorn' waamee hij wereldwijd clubs voorziet van een complete stageshow en naast zijn eigen DJ sets een podium biedt aan nieuw talent. Dit op zijn beurt heeft weer geleid tot de release van een zeer succesvol compilatiealbum 'Dusk till Doorn' uitgegeven in 2010 op zijn eigen label Doorn Records. Naast de rol die hij als A&R manager vervult voor dit label, maakt Sander tenslotte ook nog eens tijd vrij voor zijn 'Studio Sessions', waarin hij vier maal per jaar zijn muzikale kennis en productieskills deelt door zijn fans te laten zien hoe hij zijn 'SVD sound' uit zijn studio tovert.

Vandaag de dag staat Sander van Doorn synoniem aan muzikale en technische perfectie, verpakt in een energieke en explosieve liveshow. Van 'Future Hero' (Mixmag) 'Breakthrough artist (IDMA) tot 'Best Producer' (Trance Awards), iedere prijs en nominatie
laat zijn status als hitmaker, smaakmaker en muzikaal pionier groeien. Maar welke positie op welke lijst hij dan ook bekleedt, in de harten van zijn fans is hij altijd #1.

Echte naam

Albums