Scooter

Scooter

Duitsland

In 1986 starten H.P. en Rick het project Celebrate The Nun in Hanover en brengen een aantal singles uit. In 1993 richt het tweetal samen met Jens Thele en Ferris Bueller het project The Loop op. Onder die naam remixen ze voor onder andere Tony Di Bart en Interactive.

Onder de naam Scooter brengt het drietal in 1994 het nummer Vallée De Larmes uit. Dit is een cover van het gelijknamige nummer van René Et Gaston uit 1993. De opvolger heet Hyper Hyper en dat is het begin van één van de grootste en langstlopende eurodance projecten allertijden. Hyper Hyper wordt een groot succes in Europa. Ondertussen brengen de leden het nummer Codo uit onder de naam Kosmos & Mary K..

Move Your Ass wordt Scooter's bekendste hit. In 1996 komt de single Love Message uit onder de artiestennaam Love Message.

In 2000 haalt Scooter de Nederlands Top 40 met het nummer Sunrise (Here I Am) onder de pseudoniem Ratty. Scooter's 25(!)e single wordt begin 2002 gereleast begin in Duitsland. Een half jaar later wordt het nummer in Nederland uitgebracht.

Bezetting