The Saturdays

The Saturdays

Groot-Brittannië

De groep (bestaande uit Una Healy, Mollie King, Frankie Sandford, Vanessa White en Rochelle Wiseman) werd begin 2008 gevormd door Fascination Records, een sublabel van Polydor Records. In mei/juni van dat jaar werd het debuutalbum Chasing Lights opgenomen met een aantal gevestigde producenten en songwriters. Om zichzelf aan het publiek voor te stellen, traden The Saturdays op in het voorprogramma tijdens de Tangled Up Tour van Girls Aloud. In juli verscheen de eerste single, If This Is Love, dat de 8e positie in de UK Singles Chart bereikte. In oktober verscheen vervolgens de tweede single, Up die het tot #5 schopte in de Britse Top 40. Na een aantal verschuivingen werd half oktober het album Chasing Lights uitgebracht. In de eerste week haalde het net niet de Top 10.

Voor de derde single werd gekozen voor het wat rustige Issues, hoewel in eerste instantie de keus op het nummer Work was gevallen. Niet alle fans van de band waren het over de singlekeus eens, maar speciaal voor de gelegenheid onderging het nummer een facelift, waardoor het aantrekkelijker werd voor radio en televisie. In de eerste week na verschijning (januari 2009) schoot Issues door naar nummer 6 in de UK Singles Chart en behaalde uiteindelijk met #4 zijn piekpositie. Vanwege de goede singleverkoop schoot het album terug de hitlijsten in en bereikte het alsnog de Top 10 en ontving de status van Goud.

Het succes van de band werd verlengd met de release van de single Just Can't Get Enough, een coverversie van de bekende klassieker van Depeche Mode. Het nummer viel onder één van de Comic Relief-singles voor 2009. Eerder gingen de Spice Girls en Leona Lewis met dit project aan de haal. De single debuteerde op #2 in de Britse hitlijst. Het album werd later heruitgebracht met Just Can't Get Enough als extra nummer. In de zomermaanden reisde de band heel Engeland af met The Work Tour, die gepaard ging met de release van de single Work. Het nummer bleef steken op de 22e plek in de UK Singles Chart. In oktober verscheen Forever Is Over, de leadsingle van het tweede album, Wordshaker, dat eveneens die maand verscheen. De single bereikte de 2e positie in Engeland en de 9e plaats in Ierland. Het succes van Wordshaker viel in tegenstelling tot het eerste album wat tegen. Het behaalde nog wel #9 van de albumlijst in Engeland, maar viel er ook weer snel vanaf.

In januari 2010 lanceerde de band de single: Ego. Hoewel dit uitgroeide tot hun bestverkochte single na Up, kwam het in de hitlijsten niet hoger dan de 9e positie. In plaats van een derde single van het huidige album te halen, ging de band in het voorjaar weer de studio in voor een aantal nieuwe opnames. In augustus verscheen Missing You de leadsingle van Headlines!, een mini-album (oftewel ep). Het reikte tot #3 in de Britse charts. Het album behaalde eveneens #3. Ondanks hun diverse Top 10-noteringen in Engeland zijn de meiden er nog steeds niet in geslaagd om een #1 hit te scoren. Tot 2 maal toe werden ze door Rap-sensatie Flo Rida van de eerste plaats gehouden en om die reden vroeg de band de rapper mee te werken aan een nieuwe versie van het nummer Higher, zodat er dit keer wel een kans was op een #1. De single verscheen eind oktober maar behaalde slechts de 10e plaats in de Britse Top 40. Begin 2011 volgde The Headlines Tour die net als de eerste tour van de band als een succes werd ervaren. In juni verscheen de single Notorious, de leadsingle van het aankomende derde Saturdays-album dat voor eind 2011 gepland staat. Het nummer behaalde de Top 10 van de Britse lijst. In het najaar zal de band zich toeleggen op de All Fired Up Tour en het bijhorende album met single releases.

Verzamelalbums