Tiësto

Tiësto

Breda, Nederland

Website van Tiësto

DJ Tiësto, Tijs Verwest, komt uit Breda. Begin jaren '90 draait hij in clubs en werkt bij een Belgische radiozender. Hij wordt populair in heel Europa. In 1997 richt hij zijn eigen platenlabel Black Hole Recordings op met Arny Bink. Hij brengt nummers uit onder de naam Magic en samen met Armin van Buuren start hij het project Major League. Tiësto remixt het nummer Wings Of Love van Scoop. Eind 1998 start Tiësto het project Gouryella samen met Ferry Corsten. Gouryella, Walhalla en Tenshi zijn de drie singles die uitgebracht worden. Alibi wordt het tweede samenwerkings project tussen DJ Tiësto en Armin van Buuren.

Het nummer Eternity komt in het najaar van 2000 uit. Tiësto remixt het nummer Silence van Delerium & Sarah McLachlan en dat wordt een grote hit. Het nummer bereikt de zevende plaats in de Nederlandse Top 40, maar ook in het buitenland slaat het nummer aan. Het gaat steeds beter met Tiësto en scoort in 2001 hits met de platen Flight 643, Suburban Train en Lethal Industry. Het album In My Memory komt uit. Tiësto groeit uit tot een popstar.

Vanaf 2002 wordt hij 3 jaren achter elkaar uitgeroepen tot beste DJ ter wereld volgens het toonaangevende DJ Mag. Als eerste DJ geeft hij een concert in een stadion, het GelreDome in Arnhem. Traffic is Tiësto's volgende single. Deze plaat wordt gevolgd door Love Comes Again. De vocalen op de plaat zijn ingezongen door de producer BT (Brain Transeau). Het album Just Be wordt gereleased. Van dat album wordt de gelijknamige track Just Be de nieuwe single. De zangeres van dit nummer is Kirsty Hawkshaw. Zij is begin jaren '90 de zangeres van de band Opus III en werkte samen met BT en Way Out West. Op 13 augustus 2004 beleeft DJ Tiësto één van zijn hoogtepunten uit zijn carrière. Hij draait in Griekenland tijdens de opening van de Olympische Spelen 2004.

Inmiddels wordt zijn titel 'DJ' weggelaten uit zijn naam en staat vanaf 2005 bekend als Tiësto. Vanaf april 1997 heeft hij een radioprogramma op Radio 538 genaamd Tiësto's Club Life. Vanaf 2011 doet hij hetzelfde bij 3FM.

Tot 2010 is Tiësto betrokken bij de succesvolle compilatie cd-serie In Search Of Sunrise. Vanaf dat jaar werkt hij ook veel met internationale artiesen waaronder Nelly Furtado, Tegan & Sara, Diplo, Busta Rhymes en Wolfgang Gartner. De stijl van zijn muziek veranderd langzaam ook mee, zodat ook hij in Amerika grote hits scoort met zijn platen.

Echte naam

Singles

Tiësto - Trance

Trance (1997)
Tiësto