Vengaboys

Vengaboys

Nederland

Website van Vengaboys

Het begint allemaal met het nummer 'Parada De Tettas'. Op dat moment weet niemand waar de band vandaan komt. Het verhaal dat door producer Wessel van Diepen bedacht is: "De Vengaboys komen uit Brazilië, rijden in een oude schoolbus en strooien geld in het publiek tijdens hun optredens." Pas toen de opvolgers 'To Brazil' en 'Up And Down' uitkwamen, wordt bekend dat Danksi & Delmundo gewoon Wessel van Diepen en Dennis van den Driesschen zijn. En de vier leden zangeressen en dansers uit Nederland.

Het duo Danski & Delmundo waren al eerder bekend onder de namen L.A. Style, Luvspunge en Nakatomi. De Vengaboys belanden met de nummers 'Boom Boom Boom Boom' en 'We're Going To Ibiza' op de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten. Al snel komt er een Best Of album uit. In de zomer van 1999 verlaat Robin de groep en wordt vervangen door Yorick. De vierde cd ‘The Platinum Album‘ komt in 2000 uit.

Het immense succes van de groep neemt langzaam af. 'My Uncle John From Jamaica' haalt nog maar net de top 10. 'Cheekah Bow Bow' en de balled 'Forever As One' hebben minder succes. In november van 2000 wordt  'Take Me To The City' gebruikt voor de film Charlie's Angels. Het project Vengaboys stopt. In april 2003 komt Denise met haar debuutsingle. 'Straigth Up' is een cover van Paula Abdul. Deze zangeres stond in 1989 met dit nummer in de Top 40.

In 2010 zijn de Vengaboys weer helemaal terug. Met 'Rocket To Uranus' richten de Vengaboys zich op hun nieuwe doelgroep.