Over DDance

DDance is een website met informatie over radiovriendelijke dancemuziek uit de jaren tachtig, negentig en de zero's.

Geschiedenis

In 1999 ontwikkelt bedenker en oprichter Sander hobbymatig een website met info over actuele dancemuziek uit de Top 40, in de tijd dat de Vengaboys, T-Spoon, DJ Jurgen en DJ Jean hoog in de hitlijsten staan. De website krijgt de naam Dutch Dance Discovery en wordt gehost op een server onder een domeinnaam welke ik alweer vergeten ben, maar het was een lange naam eindigend op '.net'. De website bestaat alleen uit statische pagina's en bevat ruim 100 artiesten en een paar honderd single-releases.

In 2000 wordt de statische website omgebouwd tot een dynamische website. Alle gegevens komen dan uit een database. En met een zelf ontwikkeld CMS (content management system) is de website veel makkelijker te onderhouden.

In de zomer van 2003 wijzigt de naam van Dutch Dance Discovery naar het kortere DDance. Ook is vanaf nu de website onder de huidige domeinnaam te vinden.

Binnen een aantal jaar groeit de database naar 2.000 artiesten en 8.0000 single-releases. Er worden nieuwsberichten geplaatst en leuke winacties opgezet.

Vanaf 2009 wordt er een agenda toegevoegd met feesten en concerten in Nederland.

Van 2010 tot en met 2014, in de jaren dat DDance het meeste aantal bezoekers trekt, wordt er elke week een lijst met de 40 meest populaire danceplaten samengesteld onder de naam DDance Top 40.

Door gebrek aan tijd staan de ontwikkelingen stil vanaf 2014 en worden er geen nieuwe berichten meer geplaatst op de website.

In de zomer van 2018 wordt de website vereenvoudigd en van een nieuwe layout voorzien. DDance gaat verder als leuk naslagwerk met radiovriendelijke dancemuziek van eind jaren '80 tot en met de zero's.

Het Ontwerp

DDance gebruikt het standaard Bootstrap 4.1 layout met als aanvulling de Examples die getbootstrap.com biedt. Het logo van DDance is in 2010 ontworpen door Verkijk.nl.