DDance interview met Dyro

DDance interview met Dyro

6 november 2012

Hij heeft net zijn remix voor Example's nieuwe single Close Enemies uitgebracht. We hebben het over Dyro. De producer en DJ die pas ruim 2 jaar bezig is, is hard op weg om een grote naam te worden in de dance-scene. Hij heeft remixen op zijn naam staan voor onder andere Tiësto en Morgan Page, die later dit jaar uitgebracht worden. Ook krijgt Dyro veel support van Hardwell. In november wordt zijn dubstep remix van Top Of The World uitgebracht op Wall Recordings, het label van Afrojack. Kortom, het is de hoogste tijd voor een aantal vragen aan deze jongen uit Leiden.

Hoe ben je in de EDM-scene belandt?
Ik ben al 2,5 jaar bezig met produceren en ben eigenlijk sinds 6 maanden met de hulp van Hardwell soort van de EDM-scene in gekatapulteerd. Dat door middel van de releases die op zijn label zijn uitgebracht, maar natuurlijk ook mijn remix voor zijn single Kontiki.

Vanaf welk moment dacht je "nu ben ik op de goede weg"?
De reacties op mijn eerste paar releases, Daftastic, Metaphor/Magno, en de remix voor Kontiki waren zo groot. Vanaf dat moment had ik het gevoel dat het de goede kant opging.

Voor de Brit Example heb jij een remix gemaakt van zijn track Close Enemies. Hoe ben je met je hem in aanraking gekomen?
Een aantal maanden geleden heeft mijn manager een meeting met de platenbazen van Ministry of Sound geregeld waar Example mee samenwerkt. Tijdens deze meeting heb ik mijn werk laten horen en dat heeft blijkbaar indruk gemaakt. Een aantal maanden later hebben ze mij gecontacteerd om de nieuwe single van Example te remixen.

Komen er binnenkort nog meer remixen van je uit van internationale artiesten?
Zeker weten, en nog voor veel grotere artiesten... ;)

Op welke release ben je het meeste trots, tot nu toe?
Top Of The World heeft voor mij heel veel betekend en daar ben ik nog altijd super trots op. Een aantal weken geleden, net voor het Amsterdam Dance Event, heb ik een nieuwe track afgerond en daar ben ik ook super tevreden over. Echt een sound die overal tussen hangt en echt een Dyro stempel heeft!

Wat vind je leuker om te doen, draaien of produceren?
Mijn hart ligt bij produceren, maar draaien vind ik ook te gek!

Zit je agenda wat betreft gigs al aardig vol?
Mijn agenda begint steeds voller te raken. Vorige maand had ik bijvoorbeeld 8 optredens en ben net terug van een korte tour in Canada waar ik 3 gigs had!

Heb je naast de muziek andere zaken waarmee je je bezig houdt?
Al mijn vrije tijd steek ik eigenlijk in muziek. Ik kan er geen genoeg van krijgen, dus naast muziek zijn er niet veel zaken waar ik me mee bezig houdt naast een beetje hangen met vrienden.

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
Ik hoop op deze manier met mijn muziek verder te gaan en dat Dyro een gevestigde naam in de dance muziek industrie wordt.

Wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben?
Een plekje in de DJMag Top 100 zou te gek zijn!

Heb je vakantieplannen voor deze winter?
Niet echt, ik ben niet bepaald een wintersport type, haha!

Gerelateerd