DDance interview met ErroV en Reef

DDance interview met ErroV en Reef

11 januari 2012

ErroV en Reef, twee producers/dj's die als een duo, op muzikaal gebied, door het leven gaan. Al jaren zijn ze actief in de muziekwereld. Eerder wonnen ze een contest op Beatport en hebben diverse werken geproduceerd voor National Geographic. Het belooft dit jaar een goed jaar voor ErroV & Reef te gaan worden, mede doordat hun debuut wordt verwacht. DDance stelde de heren een aantal vragen.

Jullie namen zijn nog vrij onbekend, maar toch hebben jullie al heel wat gedaan in de muziekindustrie, vertel?
Klopt, Wij zijn beiden al heel erg lang actief in de muziek. Wij hebben in de afgelopen 10 jaar een enorme hoeveelheid muziek voor TV producties gemaakt. Maar iedere minuut die wij over hadden gebruikten wij voor onze echte muzikale passie: Dance producties.

De meeste van deze producties, soms een samenwerking, soms helemaal 'alleen-met z'n-tweeen' werden dan zo goed ontvangen dat ze uitkwamen. Maar omdat het 'bekend' worden bij ons niet hoog op de prioriteitenlijst stond ondernamen wij eigenlijk nooit echt actie. Ook niet als onze plaat ieder uur op 538 voorbij kwam... achteraf vreemd, maar wij zaten ondertussen allang weer lekker andere tracks te maken in de studio.

Bij National Geographic zijn een aantal tracks van jullie gebruikt. Hoe is NG bij jullie gekomen?
Wij hebben voor National Geographic veel muziek voor programma's, promo's en de huisstijl gemaakt. Op een bepaald moment hadden ze een speciale zomer campagne. Toen lieten wij de creative director een track (New Horizon) van ons horen die wij net hadden geschreven, geproduceerd en laten inzingen door Chaja Proost. Die gast werd helemaal enthousiast en besloot onze track te gebruiken voor de Europese zomer campagne. Dit resulteerde trouwens in 45.000 views op youtube in ongeveer 4 weken.
Wij hebben de track zelf op iTunes gezet en dat liep prima. Maar ook hier hebben wij geen 'echte' actie ondernomen. Op dit moment gebruikt NGC heel veel muziek van ons.. Misschien wordt het toch eens tijd om met een label te gaan praten, haha.

Op Beatport hebben jullie een contest gewonnen, wat was dat voor wedstrijd?
The Erasure remix contest. Die gasten hebben geloof ik iets van 25 miljoen platen verkocht, een van de twee is de oprichter van Depeche Mode, en toch zijn er veel mensen die ze niet kennen. Anyway.. er was dus een Beatport wedstrijd waarin wij een nieuwe track (I Lose Myself) konden remixen. Onze remix werd door het publiek als beste gekozen.

Hebben jullie een eigen studio?
Jazeker!! In Amsterdam, met alles erop en eraan!

Uit welke stijlen bestaan de producties die je maakt?
Daar hebben we het samen eigenlijk regelmatig over. Je zou kunnen zeggen dat onze core sound echt in de Progressive house ligt. Maar heel regelmatig maken wij uitstapjes naar Electro house en soms zelfs naar Trance. Wij horen vaak dat men onze muziek 'stevig' vindt maar dan wel gecombineerd met mooie breaks. Het grappige daarvan is dat bijvoorbeeld op National Geographic een stuk muziek werd gebruikt uit een stevige track. Dat stuk wat NGC gebruikte was het mooie rustige deel. Maar toen mensen dus op iTunes de hele track hoorde, was die compleet anders dan verwacht. Overigens hebben we toen op veler verzoek voor die mensen snel een 'rustige' remix gemaakt.

Maken jullie alles samen?
Ja. Vanaf het moment dat we voor het eerst samen een track hebben geproduceerd. We hebben een soort van perfecte samenwerking, noem het een procédé; Wij doen gedeeltes van tracks samen. maar ieder heeft ook een soort van specialisatie. De een arrangeert, de ander zoekt geluiden, maar de ideeën en afwerking is een gezamenlijk traject. Wij draaien ook samen.

Dit is ook iets wat steeds vaker voorkomt en waar wij erg veel plezier van hebben. Draaien is het moment waarop je echt directe reacties ziet op jouw eigen muziek. Heel leerzaam en een grote kick als je ziet hoe mensen los gaan op muziek die je draait.

Waar zijn jullie naast muziek nog meer mee bezig?
Revie is eigenlijk fulltime in de studio. Wij maken nog steeds veel opdracht muziek. Erro is naast de muziek werkzaam als Broadcast designer. Het ontwerpen van vormgeving voor internationale televisie zenders.

Waar houden jullie je dit jaar allemaal mee bezig?
Wij hopen dit jaar onze tracks veel frequenter te gaan releasen en daar vervolgens dan ook iets mee te doen. Meer draaien en gewoon veel actiever worden buiten het werk in de studio. We hebben een aantal radio mix gigs in de planning staan en langzaamaan komen de aanvragen voor het draaien binnen. Meestal van mensen die ons een keer hebben zien draaien en 'aangenaam verrast waren'  :)

Wat hopen jullie over vijf jaar bereikt te hebben?
Ondertussen denken wij er klaar voor te zijn om inderdaad dieper in onze muziek carrière te duiken. Het zou werkelijk fantastisch zijn als wij over vijf jaar konden zeggen dat wij een redelijke groep fans hebben en dat wij voor of met bekende artiesten hebben geproduceerd.

En...plannen voor een wintersport?
Reef gaat graag skiën, maar ik denk niet dat het ervan gaat komen dit jaar... Erro is meer van de Jet-ski's. Maar voor een leuke gig rijden we uiteraard graag naar Oostenrijk :)