DDance interview met Jason Weastell

DDance interview met Jason Weastell

10 maart 2012

D4Domino heeft zijn nieuwe plaat 'Revolution' uit. De man achter deze danceplaat is Jason Weastell. Mogelijk voor vele een onbekende naam, maar Jason heeft in de afgelopen jaren aan heel wat singles meegewerkt. Zo is hij onder andere de zanger op de plaat 'Your Smile' van Charly Lownoise & Mental Theo uit 1996 en werkt hij veel samen met de Ruud van Rijen (Twenty 4 Seven). Tijd voor DDance om een aantal vragen aan Jason te stellen.

Kun je jezelf kort introduceren?
Mijn naam is Jason Weastell en ik ben geboren in Engeland. Maar ik woon sinds een jaar of 9 in Nederland. 16 Jaar geleden heb ik hier ook al een tijdje gewoond.

Hoe ben je in de muziek verzeild geraakt?
Ik was een jaar of 13 of 14 toen ik met muziek begon. Mijn muziekdocenten op school (Meneer Pim en Joyce Fletcher) moedigde me aan. Ze maakten muziek leuk. Ik ging meteen van muziek houden. Ik had drum-, trompet- en chello lessen, maar mijn improvisatievaardigheden waren mijn sterkste punten. Toen begon ik met schrijven. Voor muziekstukken die op school gespeeld werden en voor video producties die gemaakt werden op school.

Je hebt veel met Ruud van Rijen (Twenty 4 Seven) gewerkt. Wat heb je allemaal met hem gemaakt?
Ja, ik heb met Ruud jaren lang gewerkt. Ik denk een jaar of 15. Ik schreef soms met hem. Ik heb zojuist de nieuwe Twenty 4 Seven track met hem afgerond met de titel 'The Reason'. Hiervoor schreef ik alleen met hem aan tracks voor andere acts. We hebben onder andere tracks gemaakt met Mc Fixxit, Zane - 'You Take Me Hight', Fantasy 2 - Take Me Faw Away' en een aantal andere dingen. We hebben heel lang geleden zelfs samen een track voor Jeremy Jackson geschreven.

Klopt het dat in Nederland 'Your Smile' (Charly Lownoise & Mental Theo) je grootste Top 40 is? En wat was je bijdrage aan deze plaat?
Geloof het of niet, ik zong zelfs op deze plaat en speelde ook de piano. Ze hoorden een andere track die ik gemaakt heb Jayke - 'Summertime Rave' en belde de platenmaatschappij en vroegen naar vrouwelijke vocaliste van die plaat. Maar ik was het op de plaat, met mijn stem 3 of 4 semitones hoger gepitched... happy hardcore! Zoals 'Have You Ever Been Mellow' en dergelijke. Ik schreef mee aan 5 andere tracks van het album 'On Air'. Een aantal jaar geleden werkte ik ook met Charly Lownoise op mee aan een aantal platen van zijn project Starsplash.

Aan welke Top 40 hits heb je nog meer mee gewerkt? En wat was je rol daarin?
Ik schreef een plaat voor een artiest met de naam Sir. Zijn track was getiteld 'All I Needed'. De single haalde het tot #13 in de Top 100. De plaat was geproduceerd door Jan van der Toorn. Ik speelde ook de gitaar op deze plaat. Ik heb ook nog voor 2 à 3 jaar in Duitsland gewoond waar ik drie Top 40 hits had met de band Stepahead. Ik was ook de leadsinger van de band.

Wanneer ben je het label Kingcow Music publishing gestart?
Dat is gestart na de release van de track 'All I Needed'. Ik had contact met Eelko van Kooten van Nanada/Red Bullet Publishing (mensen achter Spinnin' Records) en ik tekende bij ze. Ze handellen al mijn administratieve werk voor publishing en dergelijke.

Onder de naam D4Domino breng je tegenwoordig je platen uit. Wat wil je met je nieuwe track 'Revolution' bereiken?
Ik hoop dat er een groot publiek mee kan bereiken en dit jaar doe ik zoveel mogelijk gigs. Ik wil naamsbekendheid opbouwen en zoveel mogelijk plezier maken.

Wat doe je naast muziek maken nog meer?
Ik ben erg saai, het enige dat ik doe is muziek maken! Ik ben zojuist gestart met met Road Events in België in hun studio als hoofdproducer. Ik hoop veel nieuwe muziek met ze te maken. En als ik tijd voor mezelf heb, speel ik graag computergames! Ik ben een nerd. Ik kan er niks aan doen. Ik verzamel oude systemen zoals SNES, N64, Dreamcast en dergelijke.

Wat zijn de plannen voor de rest van dit jaar?
Er komt over twee weken een nieuwe plaat uit: M'lissa & D4Domino - '1 2 3 (In The Club)'. Het is een commerciële danceplaat voor een nieuwe jonge en knappe zangeres met de naam... je raadt het al M'Lissa! Ik hoop dat dit een goed jaar voor haar gaat worden. Daarnaast werk ik aan mijn nieuwe single en een aantal nieuwe dingen voor andere mensen.

Wat hoop je over 5 jaar bereikt te hebben?
Hmm, wat ik echt hoop te bereiken is om op een aantal grote festivals te spelen. Ik kan me geen beter gevoel voorstellen dan mensen uit hun dak zien gaan op iets dat je zelf gemaakt heb. Is er een beter gevoel voor een dj of producer dan dat?