DDance interview met Lucien Foort

DDance interview met Lucien Foort

24 november 2011

Dit jaar was weer een goed jaar voor Lucien Foort. Onder andere scoorde hij een dikke hit met Candy Dulfer: 'Indian Dream'. Lucien is alweer ruim 20 jaar zeer productief in de muziek en hij zal voorlopig niet stil gaan zitten. DDance stelt Lucien een aantal vragen.

De zomer van 2011 was erg succesvol voor jou. Wat heb je in deze periode allemaal gedaan?
Veel gevlogen, veel gefeest maar vooral veel gedraaid in alle "costa's" zoals dat heet. Spanje, Turkije, Bulgarije en Griekenland door de weeks en de reguliere gigs in NL in het weekend.

Hoe ben je in contact gekomen met Candy Dulfer voor je hit 'Indian Dream'?
Via Marco Kuiper, geestelijk vader van het Indian Summer festival. Toen ik hem voorstelde om een anthem te maken stelde hij voor om dat met Candy te doen. Zelden heb ik zo'n kippenvel gehad in mijn studio tijdens de opname. Candy is in alle opzichten een pro en dat werkt lekker.

Wat wordt na 'Indian Dream' je nieuwe single?
Mijn nieuwe single heet 'In My Head' met zanger Chappell, bekend van stemwerk op muziek van Gregor Salto. De plaat gaat in begin december in de promo met de release in januari.

Wanneer ga je een solo-album maken?
Wanneer ik heb bepaald wat voor stijlen ik er op wil zetten. Ik ben daar nog niet over uit dus is het nog geen plan voor nu.

Je bent inmiddels ook teksten gaan schrijven, kun je daar wat meer over vertellen?
Ik heb altijd al teksten geschreven daar ik als zanger/saxofonist aan mijn muzikale carrière ben begonnen. Door met Zweedse topliners te werken die voor Ameerah, Kylie en Celine Dion schrijven heb ik nu mijn stijl kunnen verfijnen. Het is fijn om dat nu te kunnen toepassen op mijn eigen muziek

Ruim 20 jaar geleden werd je bij het grote publiek bekend met Quadrophonia. Komt Quadrophonia ooit nog eens terug?
Niet snel nee. Het was een begin van een tijdperk maar ik leef in het nu en het morgen. It's not where you're from it's where you're going!

Waar ga je je de komende maanden mee bezig houden?
Met het ontwikkelen van mijn sound in de studio, het jullie vermaken tijdens een van mijn vele dj sets en het begeleiden van mijn nieuwe talenten als Luke R, Michel Lima en Andy Jones.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Een verder ontwikkeld lopend bedrijf met succesvolle artiesten (waaronder ikzelf) die kunnen cateren in een nationaal en internationale muziekmarkt waarbij kwaliteit bovenaan staat! Dikke muzikale producties die groots aanslaan globally.

Wat wordt je volgende vakantie?
Hahaha, there simply is no rest for the wicked…