DDance interview met Tara McDonald

DDance interview met Tara McDonald

13 november 2011

The Voice of Dance is niet te stoppen! Verkozen tot Best Female Voice in de dancescene… Dit jaar tal van nieuwe tracks waarop ze te horen is... Nieuwe projecten voor de komende periode… Tara McDonald is een zeer getalenteerde zangeres die inmiddels iedereen wel kent van één of meerdere danceplaten. ‘My My My’, ‘Feel The Vibe’, ‘Delirious’, ‘Tomorrow’, ‘Shake It’, ‘Set Me On Fire’, zomaar wat tracks waarop zij te horen is. Aan haar nieuwe plaat ‘Pandemonium’ heeft de Britse Tara McDonald samen met David Guetta en Afrojack gewerkt. Sander van DDance.nl stelt Tara een aantal vragen.

Je hebt zojuist de nieuwe plaat Pandemonium uitgebracht met David Guetta en Afrojack. Waar gaat deze plaat over?
Het nummer gaat over dat gevoel in een club wanneer je helemaal jezelf verliest in de muziek en de beats. Mensen gaan uit hun dak op de dancevloer en het is een waar ‘pandemonium’ (red. ‘spektakel’)! Het is geweldig om een nieuwe plaat te hebben met zowel David als Nick alias Afrojack, omdat ik al een tijd met hem wilde samenwerken.

Hoe is het om weer met David Guetta te werken?
Het is altijd geweldig om met David te werken. Zowel live als tijdens de opnames kan hij alles in goud veranderen. Ik ben erg blij voor hem dat hij zoveel succes heeft. Hij heeft het verdient. ‘Pandemonium’ is David Guetta’s eerste release sinds hij de nieuwe #1 DJ van de wereld is geworden, dus dat is extra spannend! :). De track staat op het compilatiealbum 'FMIF 2011 Ibiza' en is verkrijgbaar op iTunes en Beatport.

Heb je de track bij David of bij Afrojack in de studio opgenomen?
Eigenlijk bij geen van beide. Zoals je je misschien wel kunt voorstellen zijn we allemaal erg druk, dus heb ik de vocalen voor deze track opgenomen in Londen met Wez Clark, een goede vriend van me. En daarna hebben we de vocalen gewoon opgestuurd en ik geloof dat David de rest gedaan heeft.

Wanneer wist je dat je zangeres wilde worden?
Om eerlijk te zijn denk ik dat het me voorbestemd is om te zingen. Ik kan mij als kind nog herinneren dat zelfs als ik 'Happy Birthday' song met een groep kinderen, de ouders aan mijn vader vertelde dat zijn dochter echt kan zingen. Zolang ik mij kan herinneren heb ik altijd al een passie voor muziek gehad en wilde ik altijd optreden. Ik ben begonnen op mijn 9e nadat ik werd gespot toen ik in de kerk zong. Het gekke is dat na al die jaren werken in dit vak, ik nog steeds kriebels in mijn buik heb voordat ik ga optreden. Ook al zou je denken dat je er nu toch wel aan gewend moet zijn!

‘Feel The Vibe’ en 'My My My' waren je eerste grote hits in 2006. Hoe ben je in aanraking gekomen met Axwell en Armand Van Helden?
Ik schreef mee aan de lyrics van ‘Feel The Vibe’. Deze single sloeg aan in Engeland. Door deze plaat ben ik in aanraking gekomen met Armand Van Helden toen hij en zijn platenlabel mijn vocalen hoorde. Hij benaderde me met de vraag of ik de vocalen voor ‘My My My’ wilde doen. Natuurlijk greep ik deze kans. In de tijd dat ik deze track opnam, was ik in Londen en Armand zat in New York. We hebben elkaar toen niet ontmoet. Pas een aantal jaar geleden hebben we elkaar voor het eerst gezien op een feest waar we beide optraden. Ik moet zeggen dat hij een erg toffe gozer is! Het was ook grappig toen hij mij zag en in een lichte shock was, omdat hij dacht dat ik een zwarte zangeres was door de manier waarop ik zing! Hij geloofde mij niet, totdat ik in zijn oor zong.

Je hebt met diverse Nederlandse producers gewerkt, zoals Sidney Samson, Mischa Daniels, Funkerman en nu ook Afrojack. Hoe is het om met Nederlandse producers te werken?
Om eerlijk te zijn hou ik erg van Nederlanderse mensen. Ik kom al in Nederland vanaf mijn 12e. Ik deed een aantal optredens toen ik kind-ambassadeur was for Unicef, nadat ik de zangcompetitie Danny Kaye Award had gewonnen en ik voor jullie koningin gezonnen had (ze was erg aardig). Ik heb me altijd thuis gevoeld in jullie land en de mensen zijn erg relaxed. Misschien zit er iets in het water ofzo, maar de Nederlandse dancescene is echt met niks anders te vergelijken op aarde. En jullie dance-artiesten zijn wereldwijd bekender dan de Nederlandse popartiesten. Mensen over de hele wereld gaan uit hun dak op de Nederlandse beats! Wat ik ook leuk vind is dat er zoveel verschillende stijlen dancemuziek zijn en de mensen waarmee ik heb samengewerkt hebben ieder een eigen geluid. Bijvoorbeeld ‘Dynamite’ van Sidney Samson verschilt erg van ‘Everything’ van Funkerman of ‘Beats For You’ van Mischa Daniels. Ze hebben allemaal een eigen sound en hoewel alle mensen met wie ik in Nederland heb samengewerkt muzikaal zo verschillend zijn, hebben ze 1 ding gemeen en dat is dat ze geweldig aardige personen zijn. Ik kan alleen met mensen samenwerken die ik graag mag, die geven me een goede vibe!

Waar ben je tot nu toe het meeste trots op wat je bereikt heb?
Ik ben er erg trots op dat ik kan leven van de muziek. Het is echt niet de makkelijkste optie voor een carrière en veel mensen met wie ik wat opgezet heb, zijn nu niet meer in de muziekindustrie bezig omdat ze niet met de ups en downs konden omgaan. Toen ik nog niet zoveel succes had, had ik soms bizarre baantjes zoals modderworstelaar in een comedy tv show, serveerster, werken in een bar, TV activiteiten… eigenlijk alles wat ik kon doen wat dicht bij mijn muziek lag. Soms denk ik wel eens dat ik het op een moeilijke manier aangepakt heb om te werken als een achtergrond zangeres, danseres en teksten schrijven voor andere mensen, voordat ik op platen van mijzelf zong.

Ik ben ook erg blij om verkozen te zijn tot Best Female Voice of the Dance Scene door het blad 'Only For DJ’s'. Het betekent veel voor me, omdat het publiek de uitslag bepaalde. Ik was erg blij dat ze mij kozen natuurlijk! Het schrijven van ‘Delirious’ was speciaal omdat ik niet wist dat het een plaat van David Guetta was en om eerlijk te zijn was hij toen nog niet zo bekend in Engeland. Ik besloot om op die plaat te schrijven doordat ik erg gecharmeerd was van de instrumentale versie. Ik ben blij dat het zo goed heeft uitgepakt en bij het grote publiek is aangeslagen.

Maar ik denk dat het beste nog moet komen. Ik heb erg hard gewerkt aan nieuwe muziek en ik ben zelfs niet naar Ibiza gegaan dit jaar, omdat ik in de studio was de hele zomer. Dus ik heb hoge verwachtingen voor de toekomst. Ik kruis mijn vingers en mijn tanden en mijn ogen… onee, niet mijn ogen, dat staat zo raar!

Ik ben mijn eerste solorelease aan het plannen voor begin 2012, daar houd ik jullie van op de hoogte!

Waar kunnen we je de komende tijd zien optreden?
Ik ben overal aan het toeren tot het einde van het jaar. Europa, Midden Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Dus om te weten waar ik ben, kun je het beste mijn website bekijken voor al mijn nieuws en nieuwe data. Ga naar www.taramcdonald.tv en hopelijk ben ik binnenkort in de buurt. Ik wil graag naar jullie lezers komen!

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Ik wil dan mijn eigen artiestenalbum af hebben en toeren over de hele wereld in grote concertzalen en arena’s. Ik wil nog steeds muziek maken dat mij inspireert. Ik wil nergens spijt van hebben. Ook wil ik doorgaan met werkzaamheden voor goede doelen en proberen om een verschil te maken. Ik heb het geluk om over de hele wereld te toeren. Er zijn weinig plaatsen waar ik nog niet geweest ben en dat is erg leerzaam voor me. Ik heb al heel wat mooie plekken gezien dat meer liefde en zorg verdiend. Ik wil veel liefde teruggeven, omdat ik weet dat ik zelf het geluk heb gehad om te worden geboren met mijn stem en ik er nu uit kan halen wat ik wil.

Waar houd je je naast muziek nog meer mee bezig?
Niet zoveel om eerlijk te zijn. Het neemt eigenlijk mijn hele leven over. Zelfs mijn familieleden hebben baantjes bij mij. Mijn moeder is mijn Personal Assistent en mij vader rijdt mij overal naar toe in Engeland. Dat is op zich geweldig, want ik kan zo veel tijd met ze doorbrengen en ik altijd mensen om mij heen heb die van mij houden en ik volledig kan vertrouwen. Dat is wel nodig omdat in mijn vak het er soms grillig aan toe kan gaan en het dan erg belangrijk is om de juiste mensen om je heen te hebben. Wanneer ik niet op toernee ben, ben ik in de studio te vinden of ben ik nieuwe ideën aan het bedenken of ik ben aan het shoppen for nieuwe outfits… het winkelen neemt eigenlijk meer tijd in beslag dan je zou verwachten. Ik gebruik nu het excuus dat ik voor mijn werk aan het winkelen ben (en geloof me ik had nooit gedacht dat ik dit ooit ging zeggen) het is nu meer een verplichte klus geworden…

Het andere wat ik doe wanneer ik geen muziek maak is Twitter. Ik moet zeggen dat ik een beetje verslaafd aan Twitteren ben. Ik hoop dat jullie mij volgen: twitter.com/TaraMcDonaldTV

Heb je al vakantieplannen?
Ja, dat wil ik graag!! Ik wil zo graag een vakantie, maar heel eerlijk, ik werk liever! Mijn familie en vrienden roepen al steeds dat ik nooit op vakantie ga en als ik ga is het naar Ibiza om daar de clubs af te gaan en de nieuwe muziek te checken. Elke keer als ik een week of twee vrij maak in mijn agenda, krijg ik wel weer een optreden aangeboden of iets anders groots. Of ik wil weer werken in de studio. Het is moeilijk voor me om muziek even op een laag pitje te zetten, omdat het echt een passie voor me is, dus het is moeilijk voor mij om ‘nee’ te zeggen… Hhmmmm, misschien komt mijn vakantie er nooit aan :D

Interview door Sander