DDance Interview met zangeres Tara McDonald

DDance Interview met zangeres Tara McDonald

24 mei 2012

De superster Tara McDonald heeft haar nieuwe single 'Give Me More' uitgebracht. De veelzijdige zangeres komt in september met haar debuutalbum. In november vorig jaar spraken we al met Tara. Omdat ze inmiddels weer zoveel nieuws te vertellen heeft, heeft Sander van DDance haar wederom een aantal vragen gesteld.

Je eerste solo-single 'Give Me More' is uit! Ben je er tevreden over?
Ik ben zo erg blij dat ik eindelijk mijn eerste soloplaat heb uitgebracht. Het heeft even geduurd, maar ik ben erg blij met het resultaat. Ik heb gekozen om dit nummer als eerste single uit te brengen, omdat het een losse plaat is en het combineert een aantal dingen waar ik van hou. Speelse teksten met een goeie electro-beat, een dubstep-break en een krachtig poprefrein. Er zijn een aantal goeie remixen gemaakt door Ralph Good, Pixel Cheese, Nathan C en Michael Gray. Ze staan op mijn Youtube-kanaal www.youtube.com/user/TaraMcDonaldTV

Hoe is het idee ontstaan van de videoclip?
Ik wilde echt iets origineels maken en ik wilde me verkleden natuurlijk! Ik ben een grote fan van het werk van Tim Burton, daarom zijn mijn team en ik zijn erg beïnvloed door zijn werk. Het verhaal achter de videoclip bestaat uit drie thema's: ‘Geef me meer’ eten, geld en sex/liefde. Het gaat over dat mensen nooit tevreden zijn met wat ze hebben en altijd meer willen... ik ben daaraan net zo schuldig.

Kunnen je fans ook een album van je verwachten?
Ja zeker kunnen ze dat! Ik ben erg enthousiast, omdat ik nu kan zeggen dat ik net een deal getekend heb met Mercury/Universal voor een tweede album. Mijn debuutalbum komt in september uit. Ik kan nog niet te veel onthullen, omdat ik het album nog aan het samenstellen ben. Maar mijn doel is om een aantal erg goede platen te maken voor zowel op de radio als in het uitgaansleven. Ik denk dat mensen meer kanten van me ontdekken door de muziek, omdat ik experimenteer met verschillende sounds, maar ook hoe ik zing. Zo blijf ik mijzelf uitdagen en daarom zullen er wat onverwachte dingen van mij te horen zijn.

Heb je al een titel voor het album?
Ik heb een werktitel voor het album, maar omdat de tracks nog niet klaar zijn, heb ik nog geen beslissing gemaakt. Ik moet het album klaar hebben in juli, zodat het in september in de winkels ligt. Ik ben zo enthousiast en bang tegelijk! Haha!

Heb je zelf de regie helemaal in eigen hand?
Ik heb getekend bij Mercury/Universal als een producer, zodat ik het laatste woord heb over alles. Maar ik ben me ervan bewust dat ik niet alles weet, maar ik heb een goed team van mensen om mij heen die mij adviseren en helpen het best mogelijke album te maken. Het is erg belangrijk voor me om mensen om me heen te hebben met ervaring in het maken van succesvolle albums. Zij kennen het proces. Voor mij is dat allemaal nieuw. Ik heb een aantal grote hits gehad als schrijver en zangeres als Featured Artist. Je krijgt daarom lang niet alles te zien. Het is voor mij de eerste keer dat ik nu in deze positie zit en dan is het essentieel om het perfect te krijgen.

Ga je met andere artiesten samenwerken op dit album?
Er zullen zeker samenwerkingen bij zitten. Op deze manier heb ik altijd muziek gemaakt, zoals met David Guetta en Axwell en ik werk samen met mensen voor mijn debuutalbum. Er zullen wat verrassingen bij zitten en wat namen waarvan je al gehoord heb. Ook werk ik met de nieuwe producers Deekly en EightSix. We schrijven een aantal tracks samen en deze zullen ook zeker op het album verschijnen.

Je hebt ook je eigen radioshow 'Shut Up & Dance'. Wat kun daar over vertellen?
Toen ik de beslissing nam om mij te focussen op mijn album, moest ik stoppen met touren en ik tourde al zes jaar non-stop. Live optreden is een van mijn grootste passies in mijn leven en toen ik zong in clubs hoorde ik altijd de nieuwste tracks uit de dance-scene en ik miste het om te weten wat de achtergronden zijn. Een radioshow hebben is het beste excuus om de laatste muziek te horen en af en toe je eigen favoriete oude platen te laten horen. "Shut Up & Dance" startte als een uitzending op FG Radio in Frankrijk. Ik ben blij dat de show nu wekelijks in 14 landen verspreidt over de hele wereld wordt uitgezonden. En we hebben zojuist een podcast gestart op iTunes. Het is echt mijn project geworden en ik hou er van om radio host te zijn.

Je deed ook mee aan de tv-show The Voice.  Hoe ben je terecht gekomen bij The Voice in België?
Ik heb een aantal jaar geleden een erg toffe gast ontmoet in de VIP room in Parijs. Ik realiseerde me toen niet dat het de popster Quentin Mosimann was. Hij was zo'n gewone jongen en we konden het goed met elkaar vinden. Vorig jaar namen Quintin en ik een duet op met de titel 'All Alone' en hij vroeg mij om zijn assistent coach te worden bij The Voice Belgium. Dat was zo'n geweldige ervaring om 15 deelnemers te helpen en te proberen het beste eruit te halen voor hun optreden.

Wat was je rol daarin?
Mijn rol was voornamelijk om te helpen met hun accent, om zo goed mogelijk Engels te zingen. Het is moeilijk om in een andere taal te zingen en het Franse accent verschilt zo erg van de Vlaams sprekende mensen. Daarnaast hielp ik ook met techniek en ademhaling, maar mijn hoofddoel was om advies en kritiek te geven en hen te helpen zelfvertrouwen op te bouwen en ze aan te moedingen om uit hun confort zone te stappen, om zo een bijzondere en gedenkwaardig optreden neer te zetten. Ik ben blij dat één van onze artiesten, Roberto Bellarosa, de competitie heeft gewonnen en nu getekend heeft bij Sony Records! Go Roberto!

Je vertelde de vorige keer dat je familie bij jouw werkt. Is dat nog steeds zo?
Ja, nog steeds! Dat is geweldig om mensen om je heen te hebben die je echt kunt vertrouwen en dicht bij me staan en mijzelf met beide benen op de grond houden. Het is prettig om te voelen alsof het een familiebedrijf is. Mijn moeder doet de boekhouding en ziet elke aankoopbon en verteld me dan weer of ik niet te veel schoenen koop. Mijn vader is mijn chauffeur. Hij rijdt me naar het vliegveld, dat is erg lief van hem. Ik kijk er altijd naar uit om thuis te komen en zijn glimlach op zijn gezicht te zien als hij op mij wacht. Ik denk dat ik eigenlijk wel een papakindje ben. :)

Dank je wel voor je tijd en we kijken erg naar je album uit!
Dank je wel voor alle support! En aan al mijn 'sterren', zoals ik mijn fans noem; Dank je, dank je, dank je! Eerlijk waar, hun liefde en steun betekend veel voor mij! xoxo