DDance.nl interview met Betsie Larkin

DDance.nl interview met Betsie Larkin

25 april 2011

Twee jaar geleden stond ze in de Nederlandse Top 40 samen met Ferry Corsten met de plaat 'Made Of Love'. De New Yorkse zangeres Betsie Larkin is regelmatig te horen op een productie van en succesvolle tranceplaat. Ook met ATB werkte ze al samen. Haar nieuwe samenwerking is met dj en producer John O'Callaghan, met wie DDance.nl eerder al een interview had. Nu voelt DDance.nl Betsie aan de tand met wat vragen.

Wanneer ben je begonnen met zingen?
Ik scheen al te zingen in mijn wieg. Onze buren kon mij horen via het raam en noemde mij kleine nachtegaal. Mijn arme ouders!

Hoe ben je erbij gekomen om op danceplaten te zingen?
Dat heb ik helemaal te danken aan Ferry Corsten's vroegere manager, Alan Stewart. Hij is een vriend van me en het was zijn idee om ons samen te brengen.

Hoe is het om met John O'Callaghan samen te werken?
John is de man! Hij is snel, professioneel en grappig. Drie dingen die er erg toe doen in deze business. Hij is een vriend van me geworden en we zijn al aan het plannen om meer te doen in de toekomst. Als je goede mensen gevonden heb, moet je dat vast houden.

Waar gaat het nummer 'Save This Moment' over?
Het gaat over die magische gevallen wanneer je geluk voor een tijdje is gebroken en waarop je je realiseert dat niets duurt eeuwig. Ik denk dat verbintenis het hoofdthema is. Er zijn een aantal dingen die meer met ons doen dan dat je je aangetrokken voelt tot een persoon.

Eerder heb je al met Ferry Corsten en ATB samen gewerkt. Hoe ben je in contact met ze gekomen?
Ik ontmoette ATB via MySpace. Een van mijn fans zei tegen me dat ik met ATB moest gaan samenwerken en dat hij halverwege was met zijn nieuwe album. Mijn fans zijn slim, ik neem hun adviezen vaak aan! I stuurde Andre (Andre Tannenberger is ATB, red.) een vriendschapsverzoek. Hij kwam er gelijk op terug en was geïnteresseerd in een samenwerking. Dank je MySpace!

Met welke artiesten zou je graag willen samenwerken?
Ik zou heel graag met BT willen samenwerken (hij is goed is het samenvoegen van echte en digitale instrumenten), Kaskade, Nic Chagall, Stuart David Price en nog meer met de mannen met wie ik al eerder samengewerkt heb. Mijn solo album gaat nog wat speciaals bevatten, daar kan ik nu nog niet veel over vertellen. Vraag me dat over een maand maar nog eens :)

Treed je ook op?
Ja. Ik heb een 15-steden wereld tournee gedaan met Ferry als onderdeel van de 'Twice In A Blue Moon' toer. Ook heb ik wat solo optredens gedaan. Voor deze zomer heb ik optredens geboekt staan in Beiroet, Edmonton, Egypte, Moskou en wat andere. Ik hou e rvan om in contact te blijven staan met mijn fans. Dat is het een van de leuke dingen van mijn werk :)

Wat doe je naast zingen nog meer?
Momenteel ben ik volledig bezig met mijn muziek carrière, maar ik heb ook wat hobby’s. Ik doe aan yoga en meditatie. Mijn brein heeft wat orde nodig anders loopt het uit de hand ;). Ik hou van wandelen. Ik kan gemiddeld koken, maar ik hou ervan om pure chocolade te maken. Ik heb een zwak voor zoet.

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
Mijn album komt er binnenkort aan. Daarnaast ben ik met verschillende producers aan het werk die ook op mijn album staan. Ik heb ook een nieuw project waar ik mee bezig ben. Daarover zal ik wat meer details geven zodra het kan.

Wat hoop je als zangeres bereikt te hebben over 5 jaar?
Ik wil graag mijzelf blijven ontwikkelen als een solo artiest. Ik hou van samenwerken met andere mensen en blijf doorgaan als co-writer en zangeres op dj/producer albums. Wat ik ook in mijn planning heb staan is het releasen van albums op mijn eigen naam. Wij vocalisten kun makkelijk een album uitbrengen met behulp van meerdere producers. Het is belangrijk dat we ons werk blijven delen en energie in onze eigen projecten steken. Het vergt wel wat organisatie, maar ik weet inmiddels dat de dance community mij goed helpt. Ik heb een geweldig label en de beste producers werken aan mijn album. Het is echt een goed gevoel als je bijna zover bent!

Heb je al vakantieplannen voor deze zomer?
Ja. Ik wil de Pacific Northwest (Noordwesten van Noord-Amerika) verkennen. Ik wil starten in Seattle, afrijden naar Portland, vliegen naar San Francisco, op kamelen rijden, en eindigen in Los Angeles. Ik reis veel internationaal, maar heb in Amerika ook nog niet alles gezien. San Francisco is een van mijn favoriete steden en ik hou ervan om daar weer naar toe te gaan!

Dank je wel voor je tijd!
Ik wens jou en alle lezers een mooi zomerseizoen toe! Hopelijk zie ik sommige van jullie tijdens mijn optredens. :)