DDance.nl interview met Dash Berlin

DDance.nl interview met Dash Berlin

1 april 2010

Met Dash Berlin gaat het goed, geweldig goed eigenlijk! Vorige week de award gewonnen voor ‘Best Hi-NRG/Euro Track’, samen met Emma Hewitt. En tussen de vele optredens door heeft Dash Berlin ook nog eens een nieuw compilatie album uitgebracht. Het werd voor DDance.nl nu hoog tijd om de frontman Jeffrey eens wat vragen te stellen...

Gefeliciteerd met de Award voor ‘Best Hi-NRG/Euro Track’ samen met Emma Hewitt! Zie je dit als een grote waardering voor je werk?
Dank je! De Award is een echte publieksprijs, je kan hem alleen winnen als mensen voor je stemmen, dus het voelt inderdaad als een groot compliment van de fans. Ik ben iedereen dan ook erg dankbaar en daarnaast natuurlijk erg trots dat ik in Amerika naast andere Nederlandse DJ’s als Tiesto en Armin van Buuren een IDMA Award in ontvangst heb mogen nemen.

Vanaf wanneer ben je begonnen met draaien?
Ongeveer 15 jaar geleden, nadat ik van mijn zus wat DJ cassettebandjes kreeg uit clubs waar ze als danseres werkte. Toen ik voor het eerst house muziek hoorde wist ik zeker dat ik deejay wilde worden.

Hoe ben jij terecht gekomen bij Dash Berlin?
Sommige mensen pakken een gitaar op om samen met vrienden een rockband te beginnen. Ik doe eigenlijk hetzelfde maar dan met Trance muziek. Dash Berlin is dus niet alleen mijn DJ naam, maar eigenlijk ook de naam van mijn muzikale collectief.

Hoe bereidt je je een optreden/draai avond voor?
Ik spit elke week de nieuwste tracks en promo's door en maak voor mezelf een blauwdruk van de avond in mijn hoofd afhankelijk van hoe laat ik geprogrammeerd sta. Helemaal voorbereiden lukt natuurlijk nooit, omdat je nooit precies weet waar het naar toe gaat. Het publiek speelt daarin een belangrijke rol.

Heb je met het succes van Dash Berlin nog tijd over om er andere hobby’s of activiteiten er op na te houden?
Het is momenteel echt een gekkenhuis. Ik ben al lang blij als ik überhaupt aan muziek maken toekom. Gelukkig is dit alles ontstaan uit hobby en doe ik wat ik doe uit pure passie, het is dus niet zo erg dat minder tijd heb voor andere zaken. Mocht ik toch een moment over hebben ga ik graag hardlopen of zwemmen.

Op welke manier is het nieuwe album 'United Destination 2010’ tot stand gekomen?
Na het succes van de digitale compilaties die ik voor Armada heb gemixed, zoals “World Wide Trance Sounds” & “Armada Night The After” ontstond de mogelijkheid voor een eigen mix compilatie. Ik heb me vervolgens een week lang opgesloten in de studio om deze dubbel CD te compileren en te mixen. Het resultaat is “United Destination” wat een reflectie is van wat ik momenteel zoal draai tijdens mijn “The New Daylight World Tour”.

Hoe ziet 2010 eruit voor Dash Berlin?
Hectisch! Ik ben druk bezig met het compileren van “The New Daylight Remixed” en met het componeren van nieuwe muziek en remixen. Daarnaast knalt mijn wereld tour vrolijk door en zal ik dus veel op pad zijn. Ook ben ik zeer vereerd dat ik dit jaar op Trance Energy, Dance Valley, Nature One en andere grote festivals sta. 2010 is een enerverend jaar voor mij en ik wil eruit halen wat er in zit, knallen dus!

En 2015?
Helaas mijn glazen bol vergeten! De tijd zal het leren. Ik zal in ieder geval met veel plezier terug denken aan 2010.

Met welke artiest zou je graag een keer samenwerken?
Dat is een goeie vraag. Er zijn namelijk een aantal mensen die mee gaan doen op mijn nieuwe album die erg hoog op mijn verlanglijstje stonden. Ik hou het nog even geheim wie dat zijn..

Wat was je meest bizarre/memorabele optreden tot nu toe?
Elk optreden heeft wel iets speciaals wat je bijblijft, maar met -32 op weg naar een gig in Mongolië, waar water bevriest zodra je het in de lucht gooit en waar überhaupt niet veel Nederlanders komen was onvergetelijk. Ook het “Trance Mission Festival” in Rusland samen met Ferry Corsten en DJ Feel was groots.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Uit van alles, maar voor al uit hard werken, dan komt de inspiratie vanzelf. Wat dat betreft regeert de Nederlandse nuchterheid; niet denken maar doen!

Stel dat je niet in de muziekbiz werkte, wat voor werk had je nu dan gedaan?
Dan had ik nog steeds met veel plezier in de platenwinkel gewerkt. Muziek is en blijft mijn eerste levensbehoefte.

Je draait op plekken over de hele wereld. Op welke locatie zou je graag eens een keer draaien waar je nog niet eerder bent geweest?
Het maakt mij niet uit. Als er mensen zijn die zin hebben in een feestje ga ik er met plezier naar toe. Al is het op de maan!

Voor meer info:
www.dashberlin.com
www.twitter.com/dashberlin
www.youtube.com/dashberlin
www.myspace.com/dashberlin