DDance.nl interview met Dirtcaps

DDance.nl interview met Dirtcaps

20 augustus 2011

Max en Danny vormen het duo Dirtcaps. Deze veelzijdige muziekmakers produceren platen en draaien in de betere clubs en op grote festivals. De heren blijven groeien en DDance.nl stelt de mannen van Dirtcaps een aantal vragen.

Waar kennen jullie elkaar van?
We kennen elkaar al vanaf het besjes schieten, belletje trekken en andere kwajongensstreken. Toen Danny in de 3e klas van het Gymnasium bleef zitten, kwam hij bij Max in de klas. Daar ligt de basis en het was ook ongeveer toen op onze 15e dat we zijn begonnen met draaien.

Waar komt de naam 'Dirtcaps' vandaan?
Onze eerste artiestennaam was "Dansta Deluxe vs Mexximus" Dat bekte even slecht als het op posters stond. We droegen op school altijd petten en één was zo vies dat het gekscherend "de Dirtcap" werd genoemd door onze vrienden. We vonden het wel lekker klinken en hebben er toen Dirtcaps van gemaakt. Ook betekend Dirtcaps condooms in een bepaalde slang, dus maatschappelijkwijs zijn we ook lekker bezig....gebruik dus altijd een rubber!

Wat zijn de stijlen die jullie maken en draaien?
We produceren niet alleen house, maar eigenlijk alle genres. Zo hebben we laatst een R&B plaat geproduceerd en kunnen we van dubstep tot techno ons ei kwijt. Voor ons zelf maken we vooral house/electro platen en mash-ups edits. We draaien over het algemeen house, electro en onze eigen edits. De laatste tijd zijn we eigenlijk veel meer cross over  muziek aan het draaien door dus eigen edits van bekende of minder bekende nummers te maken. Noem het eclectiseren, noem het wat je wilt, we draaien wat we vet vinden en bij de vibe van het moment vinden passen en het liefst zoveel mogelijk eigen producties, dat is toch ons handelsmerk.

Zitten jullie vaak in de studio om nieuwe platen te maken?
Ja elke dag. DJ zijn, en in ons geval dj én producer zijn, is zé veel werken. Je moet uren maken, jezelf verbeteren en je ogen open houden. We vergelijken het wel eens met een formule 1 team. Mensen zien alleen de coureur rijden, maar vergeten het werk dat iedereen uit dat team en hijzelf doet om hem te laten rijden. Zo hebben we een fantastisch team die ons helpt, advies geeft en dingen voor ons doet. Zowel op muziek gebied als op keuzes voor onze prille carrière.

Onlangs stonden jullie op Loveland Festival, hoe was het publiek die dag?
Ja het was cool! Door het slechte weer stonden er veel mensen in de tent. Tijdens onze set brak de zon door, maar iedereen bleef in de tent en er was echt een hele vette rave vibe. Zeker één die we zullen onthouden!

Staan er al optredens voor het buitenland op de agenda?
Zeker. We hebben een soort van vaste avond in de Luxx in London. Daar hebben we nu 3 keer gestaan en de volgende 3 optredens zijn alweer bevestigd. Verder zullen we 17 september in Zurich draaien, een maand daarna in Abu Dhabi en lopen er allerlei dingen in de rest van de wereld.

Wat doen jullie naast muziek maken en draaien nog meer?
We zijn eigenlijk 23/7 met muziek bezig en daarnaast doen we dingen die iedereen leuk vindt. Max heeft Design Academy gedaan in Eindhoven en ontwerpt ook nog veel dingen. Danny probeert zijn goddelijke lichaam op peil te houden door af en toe mee te voetballen met een veteranen team. Eigenlijk doet hij het alleen voor de bitterballen na de wedstrijd...                        

Wat staat er voor de komende maanden op de planning?
Allereerst onze nieuwe EP "Tha Tha" die uitkomt op Selekted. 26 Augustus tijdens Ministry of Beats op Radio Decibel zullen we hem draaien en die dag gaat de promo er uit naar alle dj's uit de promopool. 2 Weken daarna is hij te koop op alle kanalen. We hebben hem al gestuurd naar een paar dj-vrienden en die zijn razend enthousiast dus we hopen dat die het goed gaat doen. Ook hebben we een plaat met Guerilla Speakerz gemaakt, die op Simma records uit gaat komen. Verder duiken we met supertoffe artiesten de studio in deze maanden, waar we helaas niet te veel over kunnen zeggen ;).
Op draaigebied: Onze buitenlandse avonturen en de GirlsLoveDJs-events, waar we altijd veel zin in hebben en het liefst draaien. Er komt iets heel gaafs aan met halloween. Monsters Ball dat gaat echt een crazy avond worden. Ook onze nieuwe avond in Noa Leeuwarden met Guerilla Speakerz op 3 september wordt te gek en we zijn heel blij dat we 8 oktober op Apekooi draaien, want dat willen we al heel lang.

Wat hopen jullie over 5 jaar bereikt te hebben?
We hopen dat we over 5 jaar nog steeds even veel lol hebben in het muziek maken en draaien en dat onze act gevestigd is. We willen groeien naar een show format. Daar moet nog veel in geïnvesteerd worden en dat zullen we ook keihard blijven doen!

Is er nog tijd geweest voor een vakantie-break dit jaar?
Nee, helaas niet, maar in januari gaan we even een paar dagen weg. Kijken waar we staan, wat we willen. Filosoferen en wijn drinken. Want ja, we houden van wijn en goede gesprekken. Het is wel belangrijk om te blijven praten en nadenken over wat je wilt, zeker omdat we met z'n tweëen zijn. Dus in januari even een weekje geen Dirtcaps, dat is ook wel eens lekker. ;)