DDance.nl interview met Firebeatz

DDance.nl interview met Firebeatz

6 juni 2011

Firebeatz bestaat uit de mannen Tim en Jurre. In 2008 hebben ze elkaar ontmoet op de Rockacademie in Tilburg. Daarna gaat het razendsnel. Plaat na plaat produceren ze en de agenda staat vol optredens. Inmiddels heeft de Zweed Steve Angello de nieuwste release van Firebeatz op zijn label SIZE ondergebracht. DDance.nl interviewde het duo.

Hoe zijn jullie bij het label SIZE van Steve Angello terecht gekomen?
Dat is eigenlijk wel een grappig verhaal, via twitter bedankte wij Steve voor de support op onze muziek, hij draaide een aantal platen van ons in zijn sets. Hij reageerde toen direct dat hij graag een EP van ons op SIZE zou willen en zodoende stuurden wij meteen nieuw materiaal op. Hieruit is deze release ontstaan.

Jullie komen beide van de Rockacademie van Tilburg. Hoe zijn jullie daar op het idee gekomen om danceplaten te produceren?
Wij studeren allebei op de Rockacademie en hebben elkaar daar ook ontmoet. We begonnen toen met het maken van een aantal platen en die hadden meteen succes.

Wat vinden jullie zelf jullie beste productie tot nu toe?
Dat is lastig te zeggen, we proberen onszelf elke keer weer te verbeteren in de studio.

Welke gig staat hoog op jullie verlanglijst om op te treden?
Sensation

In Nederland staan er heel wat optredens geplanned. Hoe zit het met het buitenland?
In het buitenland hebben we ook steeds meer aanvragen en boekingen, zo zijn we vorige maand in Indonesië geweest voor een mini-tour en hebben we al geregeld in Duitsland gestaan. Van de zomer zullen we naast de festivals in Nederland ook in het buitenland te vinden zijn, bijvoorbeeld in Zuid-Afrika, Kroatië, Spanje en Duitsland.

Naar welke muziek/artiesten luisteren jullie zelf graag naar?
We luisteren naar allerlei soorten muziek, van klassiek tot dubstep ;)

Hebben jullie naast muziek ook andere hobbies?
Boksen, voetballen en eten!

Hoe ziet de komende maanden er voor jullie uit?
DRUK!! Naast dat we erg veel optredens en opdrachten in de studio hebben zoals remixen voor o.a James Blunt, Flo Rida, Timbaland en Snoop Dogg, willen we ook voor het eind van de zomer afstuderen op de Rockacademie.

Wat hoop je over 5 jaar bereikt te hebben?
Over 5 jaar hopen we aan de top van de dance industrie te staan.

Wat zijn jullie vakantieplannen voor deze zomer?
Nog niet, als we ergens een gaatje vinden dan proberen we er nog even lekker tussenuit te knijpen.