DDance.nl interview met Funkerman

DDance.nl interview met Funkerman

27 mei 2010

Funkerman heeft zich de afgelopen jaren al bewezen met zijn muziekproducties. Nu is dan ook zijn langverwachte debuutalbum uit. Een schijf met 15 tracks die omschreven kan worden met 1 woord: "House"! DDance.nl sprak met Funkerman over zijn nieuwe album.

Je debuut album House For All is nu uit, van harte! Heb je er lang naar uit gekeken?
Thanks!! Ik heb er vrij lang met heel veel plezier aan gewerkt en ben nu wel erg blij dat het zover is. Ik kwam gisteren iemand tegen die ik lang niet had gezien. Dan heb ik het over hoe blij ik ben en hoe raar ik het nog steeds vind dat alles zo is gelopen.

Als je de muziek op het album zou moeten beschrijven in een paar zinnen, hoe zou je dat doen?
Eerlijk, zonder vooroordelen, zonder compromis. Alle inspiratie die ik uit alle soorten muziek heb gekregen de afgelopen jaren heb ik geprobeerd bij elkaar te brengen in een Funkerman jasje.

Heb je veel van je producties moeten schrappen, bijvoorbeeld omdat ze niet bij de rest van je album passen?
Ja, we hebben een selectie gemaakt uit ongeveer 35 tracks op basis van wat ik goed genoeg vond in de breedste zin van het woord. De rest hebben we weggegooid. Ik kijk niet graag achterom.

Een van de tracks is 'Unconditional Love' samen met Ida Corr. Deze is nu uitgebracht als single. Hoe is jullie samenwerking tot stand gekomen?
Ik heb Ida een aantal jaar geleden leren kennen, we hadden de track “Let Me Think About It” getekend op ons label Flamingo Recordings. Daarnaast hebben we ook een aantal keer samen getoured aan de hand daarvan en tijdens het touren in Australie is het idee ontstaan om samen een plaat te maken.

Van welke artiest zou je nog graag eens de vocalen op een plaat van je willen hebben?
Sia!!, maar ik heb een wishlist tot aan de maan. ;-)

Hoe bereidt je een optreden voor?
Ik ben iedere minuut van de dag met muziek bezig en kan wel zeggen dat bijna alles wat ik doe in het teken staat van mijn muziek en dus automatisch ook van wat ik op het podium doe.

Welk optreden is jou het meest bijgebleven?
Mijn ouders zijn afgelopen jaar een keer komen kijken. Ze hadden me nog nooit zien draaien. Dat was op een podium voor 25.000 mensen. Dat vonden ze geweldig en dat is iets wat ik nooit vergeet. “Dat je je ouders daar in het publiek ziet staan zwaaien”.

Ben je naast het produceren en optreden ook nog steeds actief met jullie platenlabel Flamingo Recordings?
Jazeker, maar wel op een heel andere manier. Toen we begonnen deed ik alles zelf, iedere sticker plakte ik zelf op de hoes. Nu bemoei ik me alleen nog met de muziek en de richting van het label, maar kan ik allerlei werk aan hele fijne mensen overlaten.

Hoe zien de komende maanden er uit voor je?
Druk! Ik heb veel internationale optredens. Deze zomer een residency in de Space/Ibiza, veel festivals en er komt ook weer een USA tour aan. Maar check mijn volledige schema op www.funkerman.com voor wanneer je wilt langskomen. ;-)

Wat zijn je plannen over 5 jaar?
Alles harder, beter en sneller. ;-)

Wat doe je graag in je vrije tijd, behalve muziek maken?
...Vrije tijd? ;-)

Heb je voor deze zomer je vakantieplannen al gemaakt?
Ik ga niet op vakantie. Ik ben al zo veel in andere landen vanwege mijn boekingen.