DDance.nl interview met Gareth Emery

DDance.nl interview met Gareth Emery

26 november 2010

Dit jaar heeft Gareth Emery zijn debuut album "'Northern Lights'’ uitgebracht. Ook klom hij dit jaar van 9 naar nummer 7 in de DJ Mag Top 100. DDance.nl had een interview met deze trance artiest uit Engeland.

Gefeliciteerd met je debuutalbum 'Northern Lights'! Ben je er tevreden mee?
Yep, zeker. Ik zou mijn studio niet verlaten als ik er niet tevreden over was. Ik ben op die manier een beetje een perfectionist. Als ik er niet tevreden mee zou zijn, zou ik er net zo lang mee doorgegaan zijn totdat ik dat wel was.

Hoe zou je je eigen album omschrijven?
Ik denk dat het een mix is van progressive, house en trance in dezelfde stemming die mensen van mij kunnen verwachten in mijn podcast en DJ sets.

Heb je er lang over gedaan om dit album te maken?
Eigenlijk viel dat wel mee. Van het begin tot het einde nam ongeveer zeven maanden in beslag. Ik heb er behoorlijk intensief aan gewerkt gedurende die periode. Voor het grootste gedeelte van 2010 heb ik dan ook niet veel anders gedaan dan werk en studio.

Op een van de nummers van het album werk je samen met Roxanne Emery. Is ze familie van je?
Ja, ze is mijn zus!

Met welke vocalist zou je graag willen samenwerken?
Waarschijnlijk niemand uit het trance genre. Dat is niet omdat ik niet van die vocalisten houd, want er zijn er zeker wel een aan aantal die geweldig zijn, maar meer omdat je deze al zo vaak hoort. Dus ik denk dat ik meer geinterreseerd ben in een samenwerking van mensen die niet eerder iets met dance muziek gedaan hebben (zoals de artiesten op mijn album) of mensen van totaal andere stijlen.

Afgelopen zomer draaide je op veel festivals. Wat was daarvan je hoogtepunt?
Dat is moeilijk om te zeggen, er waren er zoveel. EDC in Los Angeles was ongelooflijk mooi. Ik denk dat er 200.000 mensen waren in dat weekend. En de afsluiting op het hoofdpodium van Nature One in Duitsland is er zeker een om te herinneren. Het is altijd maar afwachten hoe het afloopt als je de laatste set speelt op een festival. Het kan gaan regenen en mensen gaan naar huis en dergelijke, maar de arena zat lekker vol en het was gewoon geweldig.

Waar zou je graag een keer willen draaien waar je nog niet eerder geweest ben?
Weet je, op de meeste plaatsen heb ik al gespeeld. Ik zou nog graag Japan willen doen, ik ben gek op het eten daar en ben er ook nog nooit geweest. Maar op de meeste plaatsen waar ik ooit wilde spelen, heb ik de afgelopen jaren gestaan.

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
Ik hoop dan een wat rustiger jaar te hebben dan dit jaar, omdat het schrijven van het album en touren gewoon heel hard werken is. Natuurlijk zal ik nog veel touren en komt er een nieuwe mix CD. Ook denk ik eraan om aan mijn nieuwe artiestenalbum te gaan werken, maar ik twijfel of dat klaar is voor 2012.

Wat doe je over 5 jaar?
Dat is moeilijk om te zeggen. Ik weet zeker dat ik dan nog met de muziek bezig ben, hoewel ik denk wel wat minder te touren. Dit jaar heb ik 130 shows gedaan en ik weet niet hoeveel jaar ik dit tempo van reizen kan volhouden.

Kijk je altijd uit naar je positie in de DJ Mag Top 100?
Ik zal niet zeggen dat ik er echt naar uitkijk en denk dat het belangrijk is om in het achterhoofd te houden dat dit echt een populariteits poll is dat bepaald wordt door het publiek en niet zozeer gebaseerd op de kundigheid van de artiesten. Elk jaar zijn er mensen waarvan ik denk dat ze echt in de lijst moeten staan, maar er niet in staan, zoals dit jaar Jerome Isma-Ae en Ashley Wallbridge bijvoorbeeld. Maar het is altijd leuk om in een poll te staan en vooral als het zo hoog is. Ik was erg blij met mijn positie op nummer 7 dit jaar.

Heb je nog vakantieplannen voor de komende periode?
Ik heb wat tijd vrij in januari, dus dan hoop ik op een korte vakantie te kunnen gaan. Het is alweer 2 jaar geleden dat ik voor het laatst op vakantie geweest ben...!

Release datum - 03-12-2010
Uitvoerende - Various Artists
Uitvoering - 3 CD's
Label - Hed Kandi

Gerelateerd