DDance.nl interview met Gregor Salto

DDance.nl interview met Gregor Salto

17 juni 2011

Aanstaande zaterdag is hij te vinden op Music Republic in Rotterdam. Inmiddels gaat Gregor Salto al jarenlang mee en is hij onmisbaar in de latin-house scene. In 2004 brak hij bij het grote publiek door met 'Can't Stop Playing' samen met Dr. Kucho, maar had in 1998 al een grote clubhit met 'Music For Everyone' onder de naam Luna Mora. DDance.nl stelde een aantal vragen aan Gregor Salto.

DDance.nl interview met Gregor Salto

Zaterdag 18 juni sta je in Rotterdam op Music Republic. Wat verwacht je ervan?
Ik verwacht Rotterdamse gekkenhuis. Veel dansen, mooie vrouwen en hopelijk een zonnetje

Denk je dat het publiek op een festival in Rotterdam anders is dan in Amsterdam?
Of het anders is weet ik niet, ik verwacht wel een mooie mix van alle culturen bij elkaar.

Je agenda zit deze zomer behoorlijk vol. Hoe ontspan je je in deze drukke periode?
Deze zomer zal er weinig echte ontspanning zijn, maar ik word opgeladen door de energie van het publiek. That energy keeps me going!

Onlangs heb je weer een nieuwe plaat uit: Madalena. Hoe wordt deze plaat ontvangen door het publiek?
Ja super goed zeker door mijn Rotterdamse fans. Rotterdam Cabo city! Let's go!

Waar haal je al die zomerse inspiratie vandaan in je platen?
Van plekken waar de zon schijnt en mensen van verschillende culturen samenkomen zoals in Zuid-Amerika, Afrika en Zuid-Europa.

Als je terug kijkt op al je producties, op welke producties ben je het meeste trots?
Over de meeste producties ben ik nog steeds tevreden, maar omdat ik toch elke keer wat anders wil proberen is elke plaat anders, heeft elke plaat z'n eigen sterke en zwakke punten en daarom kan ik niet echt zeggen op welke track ik nou het meeste trots op ben.

In het verleden heb je onder verschillende namen diverse projecten gedaan. Ben je de laatste tijd nog onder andere aliassen bezig geweest?
Klopt, tot zo'n 10 jaar geleden maakte ik muziek onder verschillende aliassen, ten eerste omdat muziek maken gewoon mjin 'baantje' was en ik tijdens mijn studie natuurlijk ook gewoon geld moest verdienen. Daarbij was ik zoekende naar een bepaalde sound. Lange tijd was er geen ruimte voor de muziek die ik voelde en omdat het ook lang duurde voordat ik een kans kreeg als dj kon ik ook niet laten zien dat de muziek die ik wilde maken wel degelijk kon werken. Maar goed, voorlopig maak ik geen muziek meer onder aliassen.

Waar houd je je de komende maanden mee bezig, behalve veel draaien?
Producties en remixen. Zo heb ik laatst 'Jennifer Lopez - I'm Into You' geremixed en ben ik nu met wat andere internationale projecten bezig. Daarbij moet ik nog steeds mijn album met Chappell af maken, dus er is eigenlijk te veel te doen. :)

Wat hoop je over vijf jaar bereikt te hebben?
Ik hoop over 5 jaar op veel plekken over de wereld te staan om mijn muziek te laten horen, mooie tracks te maken, leuke samenwerkingen te hebben met internationale artiesten en love & happiness te verspreiden.

Heb je nog vakantieplannen voor de komende tijd?
Nee voorlopig niet. Maar ik mag niet klagen hoor, I love my job