DDance.nl interview met Inna

DDance.nl interview met Inna

1 juli 2010

De Roemeense zangeres Inna is in korte tijd uitgegroeid tot een megaster. Het begint met haar single ‘Hot’ een jaar geleden. Inmiddels zijn ‘Deja Vu’ en ‘Love’ grote hits geworden en haar nieuwe single ‘Amazing’ stijgt in de hitlijsten. Daarnaast is haar album ‘Hot’ uit. DDance.nl had een interview met deze zomerse zangeres.

Je eerste hit 'Hot' was meteen een mega-succes. Hoe is dit tot stand gekomen?
Dat klopt. Het nummer was erg goed en ik denk dat het iets aparts had, het nummer promootte zichzelf, dus dat zegt genoeg over de puurheid en kwaliteit.

Nu is ook je gelijknamig album 'Hot' in Nederland uit. Heb je er lang over gedaan om met je producers het album samen te stellen?
Een aantal nummers waren geproduceerd in 2008 en een aantal in 2009. Het nummer ’10 minutes’ was in januari van dit jaar uitgebracht. ‘Hot’ is een geweldig album. Maar liefst 5 tracks van het album zijn singles. Maar ik kan je vertellen dat het tweede album nog beter wordt. :)

Je nieuwe single in Nederland is 'Amazing'. Waar gaat het nummer over?
Ja, ‘Amazing’ is mijn nieuwe single in Nederland. Het is ook een van mijn favorieten. Ik heb er grote verwachtingen van. Het is een heel zomers nummer. Het gaat over de liefde. Als iemand het nummer nog niet gehoord heeft, dan moet je maar meteen eens luisteren :)

Hoe komt het dat er tegenwoordig zoveel succesvolle artiesten uit Roemenië komen?
Deze vraag is mij veel gesteld de laatste tijd. Ik weet het niet, Roemeense muziek wordt steeds maar beter en beter en het is geweldig!

Zijn er artiesten waar je nog graag mee wilt samen werken?
Ja, er zijn er een aantal. Maar weet je, het zijn er te veel om ze nu allemaal op te noemen.

2 Maanden geleden was je op Koninginnedag in Amsterdam. Hoe was het om daar te zijn?
Ja!! Koninginnedag was echt geweldig! Ik denk dat het een van mijn grootste optredens was ooit. Ik vond het heel spannend voordat ik moest optreden, maar eigenlijk ging alles goed. Ik kan niet wachten om nog een keer naar Nederland te komen! Ik heb mij er goed vermaakt.

Zijn er plaatsen op de wereld waar je nog graag wilt optreden?
Ik weet het niet, overal voel ik mij thuis. In sommige landen ben ik meer bekend dan in andere landen. Maar overal heb ik fans en daarbij voel ik mij thuis. Ik wil ze daar nog een keer voor bedanken!

Wat zijn je plannen voor de komende maanden?
Ik heb een heel druk schema. Ik breng nog een aantal nummers uit. Twee daarvan in de komende dagen. Ik neem een aantal videoclips op en promoot mijn singles en album.

Hoe zit je carrière over 5 jaar uit?
Dat is een moeilijke vraag. Ik weet het niet, dat moeten we afwachten…

Wat doe je naast zingen in je vrije tijd?
Ik heb niet zoveel vrije tijd en daarom heb ik geen hobbies. Wanneer ik wat vrije tijd heb, ben ik bij mijn familie en vrienden. Films kijken, met mijn hond lopen en dat soort dingen :)

Heb je vakantieplannen voor dit jaar?
Ik hoop het wel! :)