DDance.nl interview met Nicky Romero

DDance.nl interview met Nicky Romero

4 april 2011

De in Amerongen geboren Nicky Romero is een DJ en producer die in een paar jaar tijd is uitgegroeid tot een succesvolle artiest. Naast Nederland laat hij ook zijn sporen achter in het buitenland. Amerika en Indonesië staan op zijn agenda. Momenteel bevindt Nicky zich in Australië, waar hij voor DDance.nl een aantal vragen beantwoord.

Je bent in korte tijd zeer succesvol geworden met je muziek. Hoe is dat bij jou ontstaan?
Haha, ik heb geen idee eigenlijk... ik maakte gewoon de muziek die ik cool vond en dat sloeg aardig aan bij andere mensen, ik werk wel erg hard aan m'n muziek en hele carrière maar het is altijd ook geluk hebben dat het wordt opgepakt natuurlijk.

Je hebt een tijdje in Canada gewoond, is je muziek daar ook populair?
Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet zo goed, ik ga dit jaar een tour doen daar en het is natuurlijk leuk om terug te komen in een land waar je gewoond hebt om je eigen muziek te draaien. Ik weet wel dat de muziekstijl daar best wel populair is op het moment.

Wat doe je het liefst, draaien of muziek maken?
Lastige vraag, ik doe het liefst beiden. Wanneer je niet draait is het lastig om te weten wat werkt op de vloer en wanneer je niet produceert heb je geen eigen materiaal om te draaien. Dus voor mij hoort het een beetje bij elkaar en zou geen keus kunnen maken.

Waar zou je graag een keer willen draaien?
Ibiza en Sensation heb ik nog wel erg hoog op m'n lijstje staan!

Heb je plannen om een artiestenalbum uit te brengen?
Zou ik heel graag willen in de toekomst. Ik heb aardig wat tracks die uitkomen. Alleen met een album wil ik mee beginnen wanneer ik denk dat ik er aan toe ben.

Wat zijn op dit moment je favoriete platen?
Awooga van Calvin Harris en Weekend (Marco Lys Remix). Erg tof.

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?
Erg veel touren. Ik zit nu in Australië (Sydney) en tour deze week door heel het land, is natuurlijk erg tof! Er komt nog een tour aan in Amerika, Indonesië en alle costa's van de zomer. Ook sta ik bijna elk festival in Nederland dit jaar Dus dat wordt erg leuk!

Heb je al ideeën over wat je over 5 jaar bereikt wilt hebben?
Dan zou ik graag in de DJ Mag staan en op alle Sensations ter wereld willen draaien! Op muzikaal gebied zou ik graag samenwerken met een Chris Martin.

Heb je naast muziek nog andere hobby's?
Ik houd van motorrijden. Ben net van plan om een Supersport motor te kopen en te gaan rijden. Ook houd ik van sporten en leuke dingen doen met vrienden.

Wat zijn je vakantieplannen voor de komende zomer?
Die moet ik nog maken, haha!