DDance.nl interview met Nizzle

DDance.nl interview met Nizzle

26 augustus 2011

Nizzle is een jonge DJ en producer die flink aan het groeien is. Een aantal jaar staat hij al op vele festivals en draait in clubs in binnen- en buitenland. Nizzle heet in het echt Nils Rondhuis en wordt 6 september 24 jaar. En binnenkort released hij zijn eerste plaat op Spinnin' Records. DDance.nl stelt Nizzle een aantal vragen over zijn carrière en toekomst en hij maakt de title van zijn eerste release bekend!

Hoe lang ben je inmiddels bezig met draaien?
Ongeveer vanaf half 2006. Toen verkocht ik mijn brommer om 2 draaitafels en een mengpaneel te kopen. Klinkt als het begin van een typische DJ biografie maar het is echt zo! In 2007 had ik het draaien aardig onder de knie en besloot ik een feestje te organiseren. Dat deed ik samen met een goede vriend van mij. We boekten een bekende DJ en ik ging voor en na hem draaien. Op die manier begon ik op te vallen.

In 2008 won je de BEDeclectic DJ Contest van BNN, heeft jou dat geholpen?
Zeker. Ik werd in die tijd geïntroduceerd aan een hele andere kant van het optreden en draaien. Via die contest ontmoette ik Jerry van The Partysquad, Tom en Andras Caron van GirlsLoveDJs en natuurlijk een heleboel toffe BNN'ers. Toen ik won, kreeg ik een aantal optredens en heleboel publiciteit. Niet lang daarna heb ik bij Thriller Agency een contract getekend. Als ik nu terugblik op die periode kan ik eigelijk wel stellen dat ik via die contest mijn belangrijkste contacten heb opgedaan. Ik spreek die mensen nog altijd wekelijks. Laatst publiceerde BNN nog een tof stukje over mij in hun magazine over het Solar Festival en met Jerry heb ik wekelijks contact over mijn nieuwe producties.

Waar hebben we jou de afgelopen tijd kunnen horen?
Ik heb heel veel festivals gedaan deze zomer. Dit zomerseizoen was er echt eentje om van te dromen. Zo stond ik deze zomer onder andere op Amsterdam Open Air, Dreamfields Festival, Latin Village en Solar. Stuk voor stuk hoogtepunten. Maar ook de clubgigs waren erg tof. In juni stond ik in een hele dikke club in Dubai. Voor een internationaal GirlsLoveDJs evenement. Dat was echt de shit! Mensen gingen naar echt all-out. Op het einde van mijn set begonnen die rijke Arabieren geld op me te gooien! Een teken van respect daar, schijnt het. Hahaha.

Waar wil je nog graag draaien?
Ik heb filmpjes gezien van die mega festivals in de States zoals Ultra Festival en EDC. Dat zijn echt plekken waar ik in de toekomst graag zou willen staan. Je bent daar onderdeel van een enorme show, heel tof vind ik dat.

Klopt het dat binnenkort je eerste plaat uitkomt op Spinnin' Records?
Dat klopt! De track heet Paper Confetti Butterflies. Begin oktober oktober komt hij uit. Het is tevens mij debuut. Mijn allereerste track die de winkels in gaat. Ik produceerde deze track op donderdag en stuurde hem dezelfde dag nog op naar Spinnin. De volgende dag kreeg ik direct een mailtje van ze dat ze track graag wouden tekenen en graag ook direct een opvolger wouden. Aangezien Spinnin' Records toch een van de grootste labels van Nederland is, lijkt mij dit een gouden start.

Wat voor plaat is het?
Het is een echte dancefloorkiller. Een iets akoestische beat met een hele elektronische melodie. Ik denk dat deze plaat wel een plekje zal krijgen in de platentas van menig DJ.

Waar ben je komende maanden mee bezig?
Met twee hele verschillende dingen. Ik ben namelijk momenteel aan het afstuderen. Ik wil in september mijn scriptie inleveren. Hoe druk ik op dit moment ook ben, ik vind mijn diploma toch belangrijk. Naast mijn solo projecten ben ik op dit moment ook bezig met de eerste tracks rondom Yellowclaw. Voor de mensen die dat niet weten, Yellowclaw bestaat uit mij, Jim Aasgier en Bizzey.

Wat wil je over 5 jaar bereikt hebben?
Tegen die tijd hoop ik een ringtone te hebben bij Jamba van één van mijn tracks.

Wat doe je naast muziek maken en draaien nog meer?
Ik hou er om uitgebreid te koken. Verder word ik ook erg blij van een stukje varen met een paar lekkere koude biertjes erbij.

Ben je al op vakantie geweest dit jaar?
Hahaha, nee. Mijn vakantie plan ik altijd na het festivalseizoen. Begin september draai ik nog op Lief Festival. Daarna ga ik lekker twee weken naar Curacao.