DDance.nl interview met Sak Noel

DDance.nl interview met Sak Noel

30 juni 2011

Sak Noel staat op #1 in de Nederlandse hitlijsten met 'Loca People'. Ook in andere Europese landen staat het nummer bovenaan de hitlijsten. Dé zomerhit van 2011 is dit jaar zeker van deze Spaanse DJ en producer. Eerder interviewden we de vocaliste van dit nummer al, de Nederlandse Esthera Sarita, maar nu is het tijd om de DJ zelf eens te vragen wie hij nou eigenlijk is en wat zijn plannen zijn. Sander van DDance.nl stelt Sak Noel een aantal vragen.

Gefeliciteerd met je nummer 1 hit in Nederland. Had je dit succes met 'Loca People' ooit verwacht?
Nee, dit succes had ik nooit verwacht. Ik ben verbaasd, maar tegelijkertijd erg blij en dankbaar voor alle support van de mensen uit Nederland. Ik ben gek op jullie land en de muziek en een nummer 1 hit scoren in Nederland is meer dan een droom die uitkomt. Ik denk dat jullie de beste DJ's ter wereld hebben en toen ik mijn naam in de hitlijsten zag staan, dacht ik...wtf? Alle DJ's in de hitlijsten die mijn song omarmen zijn mijn idolen, dus ik kan alleen maar zeggen... Dank jullie wel!

Waar ben je geboren en opgegroeid?
Ik ben geboren in Girona (een stad in de buurt van Barcelona) en woon daar nog steeds. In de zomer komen veel Nederlanders hierheen, vooral om te feesten. Dat heeft me geïnspireerd om 'Loca People' te maken, omdat het gaat over een Nederlands meisje die naar Spanje komt. Dit verhaal zie ik elke zomer weer, dus ik dacht, daar maak ik een nummer van!

Hoe ben je de muziek in gerold?
Ik ben begonnen als tiener in een muziekprogramma op de computer dat 'Trackers' heet. In het begin maakte ik nummer voor mijn vrienden, maar toen ik ze door mijn slechte nummers kwijt raakte :p, ben ik begonnen met het maken van muziek voor DJ's, discotheken en zangers. Daarna werd mijn muziekcarrière serieus en startte mijn eigen bedrijf samen met mijn beste vriend (hij is nu de manager). Ook begonnen we met het organiseren van feesten in clubs en zo werd ik uiteindelijk DJ. Voor 'Loca People' maakte ik nummers samen met Xana, een zangeres bekend in Spanje. Uiteindelijk besloot ik solo te gaan en ik produceerde en schreef 'Loca People' en... here I am.

De vocaliste op 'Loca People' is de Nederlandse Esthera Sarita, hoe is het om met haar te werken?
Ja, het is een ongelooflijk verhaal hoe ik Esthera's vocalen opgenomen heb. In juni vorig jaar creëerde ik het ritme en schreef ik de tekst van 'Loca People'. Mijn eerste idee was om mijn eigen stem op te nemen, maar toen ontmoette ik Esthera. Ze was daar in mijn studio met een andere zangeres om wat op te nemen en ze werkte tijdens de zomer in een discotheek als een danseres in Girona. Ik kende Esthera niet, maar toen ik de andere zangeres aan het opnemen was, raakten we aan de praat en ik vroeg haar om wat woorden in te spreken voor de microfoon. Dat had ze nog nooit eerder gedaan en in het begin was ze nog wat bang. Ik schreef de teksten op een papier en Esthera sprak de woorden uit. Ik herinner haar gezicht nog... ze dacht van "deze Spaanse jongen is gek, wat doe ik hier?", maar we namen de take op, één keer maar. Toen namen we afscheid en we hebben elkaar niet meer gesproken sinds november vorig jaar, toen ik het nummer uitbracht. Soms gebeuren de dingen gewoon.

Staat er al een opvolger van 'Loca People' op de planning?
Ja, ik ben een opvolger aan het voorbereiden voor in september, na de zomer. 'Loca People' is nu in 48 landen gereleased en staat op dit moment op nummer 1 in Polen, Roemenië, Mexico, Spanje, Cyprus, Zweden en Denemarken, dus het nummer stijgt nog steeds in populariteit. Ik wilde een nieuw nummer niet te snel na deze uitbrengen, daarom wacht ik tot september.

Kunnen we ook een album van je verwachten?
Ik weet het niet. Misschien in de toekomst.

Klopt het dat je momenteel erg druk bent met optreden?
Ja, mijn leven is drastisch veranderd sinds 'Loca People'. Ik heb veel optredens in veel verschillende nieuwe landen. Ik hou van reizen, dus ben erg blij dat ik de kans heb om dat elke week te doen en mijn nummer en muziek te draaien. Ik kan alleen maar iedereen dankbaar zijn en genieten van de ervaringen. Ik leer ook nog veel en ontmoet nieuwe mensen. Het is geweldig... maar ik mis mijn bed!

Wanneer kom je naar Nederland voor een optreden?
Zoals ik al zei, ik ben gek op Nederland, dus ik hoop snel naar jullie land te komen. Ik ben een aantal keer in Amsterdam geweest als toerist en ben gek op de stad. Volgens mij is mijn booking agency in onderhandeling, dus kan nog niet zeggen wanneer, maar binnenkort zal ik komen! Deze zomer heb ik een aantal optredens in Spanje voor alleen Nederlanders, dus dat is een mooi voorproefje denk ik.

Waar ben je de komende tijd vooral mee bezig?
Ik kan geen plannen maken, haha. De komende maanden ben ik aan het reizen door Europa en ik denk niet dat ik tijd heb voor andere dingen. In mijn vrije tijd concentreer ik me op het produceren van nieuwe nummers en het maken van remixen waar ik gevraagd wordt.

Wat hoop je over 5 jaar bereikt te hebben?
Ik weet het niet. Ik probeer een solocarrière op te zetten in de muziek, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de muziekwereld weet je nooit wat je te wachten staat, dus het enige dat ik kan beloven is dat ik er hard aan werk om mijn muziek te blijven verbeteren. Ik wil de dingen die ik doe zo goed mogelijk doen.

Heb je nog vakantieplannen voor deze komende tijd?
Ik denk dat ik dit jaar de vakanties wel kan vergeten.

Heel erg bedankt voor het interview!! :)