DDance.nl interview met Sharam Jey

DDance.nl interview met Sharam Jey

9 juni 2010

Sharam Jey heeft onlangs zijn nieuwe album uitgebracht: "In My Blood". In de jaren '90 kennen we hem vooral van de projecten als Three 'n One en Billy Hendrix. Hij treedt over de hele wereld op. Nu hij op promotietoer is, heeft Sharam tijd gemaakt voor DDance.nl om een interview af te leggen.

Je artiestenalbum 'In My Blood' is uit. Hoe lang heb je aan dit album gewerkt?
Na mijn laatste album heb ik constant getourd. In het begin had ik wat moeilijkheden om weer helemaal in het produceren van muziek te komen, maar ik heb veel inspiratie opgedaan en kwam er uiteindelijk toch sneller in dan ik verwacht had. Het was geweldig om weer zoveel plezier te hebben in het maken van muziek. Ik wilde op een hoger niveau komen met mijn nieuwe album "In My Blood". Uiteindelijk had ik 30 tracks klaar, die ik terug moest brengen naar 13. Ik heb ongeveer anderhalf jaar aan de producties gewerkt. En ik moet zeggen dat ik erg blij en verbaasd ben met het eindresultaat. En dat is toch heel wat om te zeggen als je een producer bent.

Hoe zou je de muziek stijl omschrijven op dit album?
Ik wilde dat de nummers op het album energiek en met emotie klonken met ieder een verhaal. De stijl is een mix van dance, electronic, rock en indie invloeden. Ik denk dat ik de neiging heb om geïnspireerd te raken door al die oude synth-sounds waar ik altijd van hield zolang ik al naar muziek luister. En ik wilde ervoor zorgen dat de tracks op het album een samenhangend geheel zijn.

Hoe is de samenwerking met Princess Superstar (bekend van 'Perfect (Exceeder)' samen met Mason) tot stand gekomen?
We ontmoeten elkaar regelmatig op locaties waar we beide optraden en ze hield nogal van de instrumentale club versie van "Monday Morning". Ik speelde dat nummer regelmatig in haar sets. Ze had een idee voor de vocalen voor deze track.

Wanneer ben je begonnen met het DJ'en en produceren van platen?
Ik startte met DJ'en toen ik zo'n 16/17 jaar oud was. In het begin op schoolfeesten. Als snel, rond mijn 18e, startte ik als professionele DJ. Ik draaide in het begin een mix van rock, hip hop en electronische dance muziek uit de jaren '80. Totdat eind jaren '80/begin jaren '90 een hele nieuwe sound me raakte en ik wist dat dat de muziek zou zijn die ik wilde draaien...

Halverwege de jaren '90 had je groot succes met Three 'N One, samen met André Strässer. Komt dat project nog een keer terug?
In die tijd deden we veel projecten samen. We hadden er een stuk of 10. Maar daarna deden we nooit meer iets onder die naam en waarschijnlijk zullen we dat ook niet meer doen. Hoewel ik de laatste tijd wel weer samen werk met Andre aan band-projecten en tracks.

Wat is de planning voor de komende maanden?
Je zou mij eigenlijk live moeten zien. Ik ben bezig met een toer door Europa, Amerika, Australië en Nieuw Zeeland. Dus kom een keer langs. En ook is mijn nieuwe single "Hearts Of Stone" samen met Andreas Hogby, van de Zweedse rockband Torpedo, net uit. Die bevat remixen van Malente & Jay Robinson, Mom & Dad, The Phantoms Revenge en nog een aantal. Daarnaast zijn we bezig met de planning voor de nieuwe single. Dit zal samen met Tommie Sunshine zijn en heet "The Things". Van het label King Kong komt er het komende jaar dus genoeg uit.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?
Natuurlijk weet je nooit wat er allemaal gaat gebeuren. Maar ik moet zeggen dat ik dankbaar zal zijn als ik nog steeds in de muziek bezig ben en dingen die ik leuk vind om te doen. Misschien maak ik wel producties voor andere artiesten.

Je treed op veel plekken op. Op welke locatie in de wereld zou je graag een keer willen optreden?
Hmmm, er zijn zoveel leuke locaties. Ik heb al veel landen gezien, maar natuurlijk zijn er nog vele om naar toe te gaan. Het is dus moeilijk om er een uit te kiezen. Maar het zou leuk zijn om in mijn land van herkomst op te treden, Iran, als de situatie daar veranderd is.

Heb je naast je optredens en muziekproducties nog tijd voor ander hobby’s?
Ik ben momenteel vrij druk met toeren, promoten en produceren. Maar in mijn vrije tijd hou ik ervan om te koken, met vrienden de tijd doorbrengen en natuurlijk naar het WK voetbal te kijken.

Wat ga je doen in je vakantie deze zomer?
Ik ben op Ibiza deze zomer, geen vakantie natuurlijk, maar ik zal wel in de zon zitten. Mijn vakantie zal aan het einde van het jaar zijn, maar ik weet nog niet waar ik naar toe ga.

www.sharamjey.com | www.myspace.com/sharamjey | www.kingkongrecords.net