DDance.nl interview met Shermanology

DDance.nl interview met Shermanology

17 september 2010

Shermanology bestaat uit 3 familieleden. Broer en zus Andy en Dorothy Sherman en sinds een aantal maanden ook neef Leon Sherman. Als live act touren ze over de wereld. Onlangs stonden Shermanology nog op Mystery Land. DDance.nl stelde ze een aantal vragen.

Waar staat de live act Shermanology voor?
Shermanology staat voor een unieke live act wat gevoerd wordt door een stevige house sound gecombineerd met onze vocalen. We houden zelf van een wat stevigere sound en dat kom je ook echt tegen in onze optredens. Omdat we zelf alle 3 zingen hebben we veel interactie met het publiek wat het voor ons ook heel speciaal maakt.

Hoe kwamen jullie er op om Leon erbij te vragen?
Leon is onze neef, en we hebben al verschillende keren samen opgetreden in het buitenland. We hebben eigenlijk altijd al gezegd dat we hem erbij zouden willen betrekken wanneer de tijd er rijp voor was. Het afgelopen jaar hebben we heel hard aan Shermanology gewerkt en hadden het idee dat we er veel meer uit zouden kunnen halen als Leon erbij kwam. Zowel op het podium als in de studio. Vandaar dat we Leon erbij hebben gevraagd om een deel uit te maken van onze act.

Leon, je maakt nu enkele maanden deel uit van Shermanology. Hoe bevalt het tot nu toe?
Ik heb altijd al met Andy en Dorothy willen samenwerken. Het bevalt me heel erg goed, het was natuurlijk even wennen om op deze manier op te treden. Maar ik zie veel mogelijkheden in deze drie mans formatie, het is nu de uitdaging om alle ideeën die we in ons hoofd hebben te vertalen naar wat we op het podium gaan doen

Leon, je hebt naamsbekendheid gemaakt op Gran Canaria de afgelopen jaren. Wat heb je daar gedaan?
Ik heb samen met mijn vader en mijn oom (de vader van Andy en Dorothy) een Motown show gedaan in alle grote hotels. Met deze show zijn we door Spanje gereisd en deden we gemiddeld 25 a 30 shows per maand dus ik heb daar zeker mijn ervaring op gedaan. Daarnaast heb ik ook nog samengewerkt met verschillende producers en artiesten in Spanje, Frankrijk en Duitsland.

Onlangs hebben jullie ook op Mystery Land gestaan. Hoe was het om daar met z'n drieën op te treden?
Mystery Land was voor ons één van de mooiste optredens van het afgelopen jaar. Het was een boeking waar we heel erg naartoe hadden geleefd. Al weken van te voren waren we bezig met het laten maken van onze outfits. En om dan te zien hoe het publiek reageert en zo los gaat op een groot deel van onze eigen producties is geweldig. Dit was ook het grootste optreden voor Leon tot nu toe. En om te zien dat het publiek ook zo goed op Leon zijn performance reageert, geeft ons meer motivatie om nog harder te werken dit jaar.

Andy was vocaal te horen op 'Lies To Yourself' van Dr. Kucho. Zijn er nog meer platen uit het verleden waarop 1 van jullie te horen is?
Dorothy heeft in het verleden de vocals ingezongen op de track "Self Relegion" van Hardsoul die destijds was uitgekomen op Defected. Na de release van deze track hebben we eigenlijk alleen nog maar vocalen verzorgt onder de Shermanology formatie.

Komen er in de toekomst nog meer familieleden de Shermanology clan versterken?
Hopelijk wel! We hebben echt een hele grote muzikale familie. Onze vader en ooms zijn nog steeds professioneel zanger van beroep en hebben in de jaren 70 en 80 heel veel succes gehad. De bedoeling is om ze ooit een keer te laten meewerken op onze platen en als dat gaat zoals we in gedachte hebben dan zullen ze zeker komen ondersteunen als Special Guest bij onze optredens. Ik heb hier trouwens nog een filmpje van onze familie. (zie onderaan het interview)

Wat verwacht je van Shermanology over 5 jaar?
Over 5 jaar hopen we dat onze act goed op de kaart staat en dat we veel internationaal succes hebben. We gaan ons focussen op cross-over nummers die zowel in de club als op de radio gedraaid kunnen worden. Daarnaast zijn we ook bezig met een eigen label waar we veel eigen werk kunnen uitbrengen en natuurlijk ook de samenwerkingen met van onze familieleden. Wij hopen dat Shermanology over 5 jaar een begrip is in de house scène en daarbuiten. En dat iedereen weet waarvoor onze sound voor staat.

Met welke andere projecten zijn jullie momenteel afzonderlijk bezig?
We hebben eigenlijk besloten om geen afzonderlijke opdrachten meer te doen, we willen ons echt gaan focussen op Shermanology. Op dit moment zijn we bezig met een aantal interessante samenwerkingen zoals met the Shapeshifters, Funkerman, John Dahlback en nog een paar andere namen. Hou vooral ook onze website www.shermanology.com in de gaten m.b.t. onze nieuwe projecten en optredens.

Hebben jullie naast performen nog tijd voor andere dingen?
Jawel hoor! We zijn heel veel in de studio bezig maar we maken ook zeker wel tijd vrij om leuke dingen te doen. Het is namelijk heel makkelijk om er 24 uur per dag mee bezig te zijn maar je moet niet vergeten dat je ook familie bent. En de familie band is super belangrijk voor ons, want dat helpt ons On en Off stage. Ieder heeft zo zijn eigen hobby's en die blijven we natuurlijk ook gewoon doen. Dorothy is bijvoorbeeld een enorme shopaholic en dat zal ze ook altijd blijven doen hahaha.